PREMIUMbbq-recept
Aardappelspiezen met kruidenzout
Zo’n gerechtje dat iedereen lekker vindt, deze spiezen met aardappeltjes en kruidenzout.
Voor 12 stuks
• 1 kg vastkokende kleine aardappeltjes, in de schil (bijv. primeurs)
• houten satéprikkers, in water geweekt
•wat olijfolie
Voor het strooizout
• de naalden van 3-4 takjes rozemarijn
• 5 el grof zeezout
Bereidingstijd: 25 min. Kcal: 150 p.st.
Was de aardappels goed, halveer ze en kook in 10 min. bijna gaar. Laat ze wat afkoelen, rijg ze aan de satéprikkers en kwast ze in met wat olijfolie. Gril ze dan verder op de barbecue of boven een open vuurtje, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Maal het zout met de rozemarijn in een vijzel of hakmolentje tot mooi groen zout. Bestrooi de aardappelspiezen met het mengsel en serveer ze direct.
Styling: Nanouk Souren-van Ramshorst | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Zara Home, mudinmay.com, groenenakker.nl