PREMIUMrecept

Amandelkruimeltaart met appel & bramen

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Een crumble, maar dan nét even anders. Het wordt smullen met deze amandelkruimeltaart met fruit.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Voor 8 personen

Deeg
• 100 g koude boter
• 200 g bloem
• Snuf zeezout
• 1 ei

Vulling
• 100 g amandelen (of amandelmeel)
• 100 g bruine basterdsuiker
• 1 ei
• Rasp en sap van 1 citroen
• 2 goudrenetten, in dunne schijfjes
• 150 g bramen

Kruimels
• 50 g bloem
• 50 g amandelmeel
• 50 g boter
• 50 g bruine basterdsuiker

Erbij
• Crème fraîche of de custard van het recept met de pruimen (zonder oranjebloesemwater)

Bereiden: 2x 20 min. Wachttijd: 30 min. Bakken: 35 min. Kcal.: 435 p.p.

Zo maak je de amandelkruimeltaart:

Wrijf voor het deeg de boter door de bloem tot grove kruimels. Voeg zout en ei toe en meng tot een stevig deeg. Doe er een drup ijskoud water bij als het te droog is. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30-60 min. rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit, bekleed hiermee een ingevette taartvorm (liefst met losse bodem) van 22 cm doorsnede en zet deze 30 min. in de vriezer.

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Bak de bevroren vorm 15 min. voor.

Maal voor de vulling amandelen, bruine suiker, ei, citroensap en -rasp tot een gladde paté. Bestrijk hiermee de taartbodem en leg de schijfjes appel en de bramen erop.

Wrijf alle ingrediënten voor de kruimels met koele handen door elkaar en bestrooi het fruit.
Bak de taart in 35 min. goudbruin en serveer met dunne custard of crème fraîche.

Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Jessica Lek | Ass. Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Keramiek van Karen Knispel, Zara Home, Eland en Van der Helst, Dille & Kamille, Sjakies

Amandelkruimeltaart met appel & bramen Beeld Saskia van Osnabrugge
Amandelkruimeltaart met appel & bramenBeeld Saskia van Osnabrugge

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden