PREMIUMstamppotrecept

Anders dan anders: Indische zoeteaardappelpuree met prei en pinda’s

null Beeld Jan Luijk
Beeld Jan Luijk

In dit gerecht gebruik ik een paar Indische smaakmakers voor een gerecht dat compleet ­anders is dan anders.

Yvette van BovenJan Luijk

Voor 4 personen

• 1,5 kg zoete aardappels, geschild en in blokjes
• Zeezout en versgemalen zwarte peper
• 3 el zonnebloemolie
• 1 el kerriepoeder
• 1 kg prei, in ringen en gewassen
• 2 el sambal badjak (of naar smaak)
• 125 ml groentebouillon
• 4 el pindakaas
• 1 bosje (20 g) platte peterselie, grof gehakt
• 1 bosje (15 g) selderijblad
• 100 g gezouten pinda’s
• 6 el gebakken Indische uitjes

Bereiden: 35 min. Kcal: 760 p.p.

Kook de zoete aardappel in een grote pan gezouten water in 20 min. gaar. Giet goed af en laat ze droogstomen. Verhit de olie met het kerriepoeder in een wok en fruit de preireepjes mooi gaar in ongeveer 15 min. onder regelmatig omscheppen. Schep de sambal erdoor tot het goed verdeeld is. Stamp de aardappel grof met wat hete bouillon en stamp de pindakaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Spatel de peterselie, selderij en uitgebakken prei door de stamppot. Serveer bestrooid met wat grof ­gehakte pinda’s en gebakken uitjes. Lekker met een (vegetarisch) gehaktballetje en/of gebakken banaan.

Fotografie: Roxanne van Weerden (ass.) | Styling: Nanouk Souren-van Ramshorst, Sita Harlaar (ass.) | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven, Charlot van Scheijen (ass.) | M.m.v.: corinnevanbaast.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden