PREMIUMSlank recept

Aspergesalade met ­paprikasaus & amandelen

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

In een salade, op een pizza, met ham en ei of gerookte zalm: asperges zijn echte allemansvrienden. Én heel vriendelijk voor de lijn. Dat wordt smullen met deze aspergesalade.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig voor de aspergesalade

Voor 1 persoon:
• 250 g asperges, geschild
• zout en zwarte peper uit molen
• 2 geroosterde paprika’s, uit pot
• 1 el sherryazijn (of rodewijnazijn)
• 1 klein teentje knoflook, geperst
• 1 takje oregano, blaadjes gehakt
• 1 ansjovisfilet
• 1 el amandelen met vlies

Voor de sla + dressing:
• 1 el extra vergine olijfolie
• ½ tl mosterd
• 1 tl citroensap
• handje friseesla
• paar blaadjes veldsla

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 302

Leg de asperges 10 min. in zacht kokend water met wat zout.

Draai de paprika, azijn, knoflook , oregano en ansjovisfilet in de blender tot een grove saus. Verwarm zacht in een kleine pan, koken hoeft niet. Breng op smaak met wat peper.

Meng de ingrediënten voor de dressing en hussel door de friseesla. Laat de asperges uitlekken, leg op een bord en schenk de paprikasaus erover.

Hak de amandelen grof en strooi over het gerecht. Serveer de frisse salade op de asperges, ­afgetopt met een paar blaadjes veldsla.

Receptuur & bereiding: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden