PREMIUM
Bijgerecht kerst: geroosterde pompoen met appel & geitenkaas
Op zoek naar een heerlijk bijgerecht voor bij jouw kerstdiner? Zoek niet langer! Dit recept voor geroosterde pompoen met appel & geitenkaas is supersimpel te maken. Smullen!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
• 1/2 flespompoen
• paar takjes Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, oregano en salie)
• 1 tl venkelzaad
• 2 el olijfolie
• zout
• peper
• 1 elstar-appel
• 4 el droge witte wijn
• 120 g zachte geitenkaas
EXTRA
• met bakpapier beklede bakplaat
• 4 ovenschaaltjes
Bereidingstijd: 35 min.
Zo maak je de geroosterde pompoen met appel & geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hussel ze met de geknipte kruiden, het venkelzaad, de olie en zout en peper naar smaak. Stort alles op de met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in de oven. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de kwarten in parten en leg ze na 10 min. tussen de stukken pompoen in de oven. Neem de bakplaat uit de oven als de pompoen gaar is en laat afkoelen tot gebruik. Verdeel alles over 4 ingevette schaaltjes, druppel over elk schaaltje 1 el wijn en verkruimel de geitenkaas erboven. Zet nog 10 min. in een hete oven en serveer warm.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart