PREMIUM
Bijgerecht kerst: geroosterde worteltjes met parmaham & laurier
Op zoek naar een heerlijk, makkelijk bijgerecht voor op de feesttafel? Deze geroosterde worteltjes met parmaham en laurier maak je in een handomdraai.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
• 1 bos (gekleurde) worteltjes
• 100 g parmaham
• 8 blaadjes laurier
• enkele takjes tijm
• 100 ml droge witte wijn
• 2 el olijfolie
• zwarte peper
Bereidingstijd: 35 min.
Zo maak je de geroosterde worteltjes:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de worteltjes schoon, laat een stukje groen eraan zitten. Snijd de plakjes ham in drieën. Wikkel elk worteltje in een stukje ham en leg ze in een flinke ovenschaal. Steek de blaadjes laurier ertussen, bestrooi met de blaadjes van de tijm, giet de wijn erbij met de olijfolie en 2 el water. Bestrooi flink met peper en zet de schaal 20 min. in de oven. Dek af met folie en laat in de schaal afkoelen. Zet koel weg tot gebruik. Warm de ovenschaal voor het serveren kort op en serveer de worteltjes inclusief het braadvocht op een mooie schaal.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart