PREMIUM
Bijgerecht kerst: groene asperges met walnotentopping
Zin in asperges met deze kerst? Dit recept voor groene asperges met walnotenpangritata maak je heel makkelijk zelf.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
• 2 bossen groene asperges
• 1/2 bakje erwtenscheuten of broccolicresspangritata
• 2 tenen knoflook
• 2 el olijfolie
• 75 g broodkruim (bijvoorbeeld van 3 sneetjes goed zuurdesembrood)
• 100 g walnoten, gehakt
• flinke snuf chilipoeder
• ½ biologische citroen
• 50 g Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 20 min.
Zo maak je de groene asperges:
Schil de onderste helft van de asperges en breek de harde onderkant eraf. Kook de asperges 6 min., spoel ze koud af en laat goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook en fruit in de olie tot de knoflook geurt. Voeg dan het broodkruim toe en laat rustig bruin bakken. Doe de walnoten en het chilipoeder erbij en bak even mee. Rasp dan de citroenschil erboven, en vervolgens (heel fijn) de kaas. Schud de pangritata om en schep het in een kom. Pers de halve citroen uit boven de asperges en schik ze op een mooie schaal. Bestrooi de asperges met de pangritata en knip de erwtenscheuten erover. Serveer meteen.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart