PREMIUM
Bijgerecht kerst: kleurige groenteschijfjes uit de oven
Héél dunne plakjes groente garen het best. De bietjes houden wat beet. Heb je ze liever zachter, kook ze dan in hun geheel 10 min. voor en volg verder het recept.
Groenteschijfjes
• 3 rauwe rode bieten van gelijke grootte, geschild en in plakjes van 1/2 cm
• 3 pastinaken van gelijke grootte, geschild en in plakjes van 1/2 cm
• 3 zoete aardappels van gelijke grootte, geschild en in plakjes van 1/2 cm
• 150 ml hete groentebouillon
• 100 g feta, verkruimeld
Kruidenolie
• 1/2 bosje Italiaanse kruidenmix (10 g), bijv. salie, rozemarijn en oregano, blaadjes en naaldjes
• 2 tenen knoflook
• 100 ml olijfolie
• zeezout en versgemalen zwarte peper
Verder nodig
• staafmixer
• ovenschaal 22 cm, goed ingevet
• olijfolie
Voorbereiden: 25 min. Bereiden: 1 uur Kcal: 280 p.p. (bij 6 personen)
Voorbereiden: Maal alle ingrediënten voor de kruidenolie met de staafmixer.
Schep in een kom de plakjes groente om met de olie.
Zet de plakjes groente om en om in de met olie ingevette ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Je kunt de tian op kamertemperatuur bewaren tot gebruik, of meteen doorgaan.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C.
Giet de hete bouillon in de schaal, dek de tian weer af met de folie en bak 40 min. in het midden van de oven.
Verwijder de folie, verdeel de feta over de bovenkant en bak nog 20-30 min. tot de groenten zacht zijn.
Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Dille & Kamille, Eland & Vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Marjoke de Heer, Zara Home