PREMIUM

Bijgerecht kerst: koolrabifriet met remoulade

Koolrabifriet met kruidenremoulade Beeld Eric van Lokven
Koolrabifriet met kruidenremouladeBeeld Eric van Lokven

Dit gezonde bijgerecht is ideaal voor op de kersttafel.

Bart StuartEric van Lokven

Dit heb je nodig voor 4 personen:

KOOLRABIFRIET
• 3 koolrabi’s
• 3 el olijfolie
• zout
• versgemalen zwarte peper
• 1 tl sumak
• 1 bosuitje

KRUIDENREMLOULADE
• 1 el zilveruitjes, uitgelekt
• 1 el kappertjes, uitgelekt
• 3 takjes dragon
• 3 takjes platte peterselie
• 2 el gesneden bieslook
• 1/2 el scherpe mosterd
• 2 el mayonaise
• 3 el Griekse yoghurt

EXTRA
• met bakpapier beklede bakplaat

Bereidingstijd: 35 min.

Zo maak je de koolrabifriet met kruidenremoulade

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de koolrabi’s en snijd ze in vingerdikke frieten. Verdeel ze in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olie, zout en een draai peper. Rooster de frieten 25 min. in de hete oven, schep halverwege een keer om.Snijd voor de remoulade de zilveruitjes en kappertjes fijn. Meng ze in een kom met de fijngesneden blaadjes dragon, peterselie en bieslook, de mosterd, mayonaise, yoghurt, zout en peper. Laat 10 min. staan om op smaak te komen en ­bewaar koel tot gebruik.Neem de koolrabi-friet uit de oven, bestrooi met sumak en schik de frieten op een mooie schaal. Garneer met heel dun gesneden bosui en geef de kruidenremoulade erbij.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart

Bijgerecht kerst: koolrabifriet met remoulade Beeld Libelle
Bijgerecht kerst: koolrabifriet met remouladeBeeld Libelle

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden