PREMIUM

Bijgerecht kerst: puree met pancetta-saliejus

Aardappelknoflookpuree met pancetta-saliejus Beeld Libelle
Aardappelknoflookpuree met pancetta-saliejusBeeld Libelle

Hoe schitterend je hoofdgerecht ook is, het gaat extra shinen met de juiste secondanten, zoals deze heerlijke puree.

Bart StuartLibelle

Dit heb je nodig voor 4 personen:

• 800 kruimige aardappels
• 4 teentjes knoflook
• 150 ml melk
• 75 g geraspte Parmezaanse kaas

Pancetta-saliejus
• 150 g pancetta of ontbijtspek
• 40 g boter
• 2 el olijfolie
• 4 takjes salie
• versgemalen peper

Bereiden: 30 min.

Zo maak je de puree:

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. met de ongepelde tenen knoflook gaar in een flinke laag water. Vis de knoflook dan uit de pan en gooi weg. Giet de aardappels af, laat ze uitdampen, voeg melk en kaas toe en stamp er een romige puree van.

Bak de pancetta in piepkleine stukjes op laag vuur in een droge koekenpan ­circa 6 min. bruin en knapperig. Neem de gebakken pancetta uit de pan, giet eventueel vet af en doe de boter en olie in de pan. Verwarm dit tot de boter bruin begint te worden en strooi dan de blaadjes salie erin. Bak kort, schep voorzichtig om en zet het vuur uit. Draai dan royaal peper boven de jus. Schep de pancetta-saliejus op de puree en serveer meteen.

Styling: Cyn Ferdinandus Fotografie: Eric van Lokven Receptuur: Bart Stuart

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden