PREMIUM
Bijgerecht kerst: puree met pancetta-saliejus
Hoe schitterend je hoofdgerecht ook is, het gaat extra shinen met de juiste secondanten, zoals deze heerlijke puree.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
• 800 kruimige aardappels
• 4 teentjes knoflook
• 150 ml melk
• 75 g geraspte Parmezaanse kaas
Pancetta-saliejus
• 150 g pancetta of ontbijtspek
• 40 g boter
• 2 el olijfolie
• 4 takjes salie
• versgemalen peper
Bereiden: 30 min.
Zo maak je de puree:
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. met de ongepelde tenen knoflook gaar in een flinke laag water. Vis de knoflook dan uit de pan en gooi weg. Giet de aardappels af, laat ze uitdampen, voeg melk en kaas toe en stamp er een romige puree van.
Bak de pancetta in piepkleine stukjes op laag vuur in een droge koekenpan circa 6 min. bruin en knapperig. Neem de gebakken pancetta uit de pan, giet eventueel vet af en doe de boter en olie in de pan. Verwarm dit tot de boter bruin begint te worden en strooi dan de blaadjes salie erin. Bak kort, schep voorzichtig om en zet het vuur uit. Draai dan royaal peper boven de jus. Schep de pancetta-saliejus op de puree en serveer meteen.
Styling: Cyn Ferdinandus Fotografie: Eric van Lokven Receptuur: Bart Stuart