PREMIUM
Bijgerecht kerst: rodekoolsalade met dadels & feta
Deze knapperige salade heeft een hoge dooreetfactor door de romige feta en zoete dadels.
Dit heb je nodig voor 6 personen:
• 1 kleine rodekool (circa 800 g), gehalveerd, harde kern verwijderd, flinterdun gesneden
• 3 el olijfolie
• 1,5 el gembersiroop
• rasp en sap van 1 limoen
• zoutvlokken (van Maldon bijvoorbeeld)
• 100 g medjool dadels, ontpit en fijngehakt
• 150 g feta, verkruimeld
• ½ bosje (8 g) platte peterselie, fijngehakt
• 3 el sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
Voorbereiden: 10 min. Wachttijd: min. 1 uur. Bereiden: 5 min. Kcal.: 195 p.p.
Zo maak je de rodekoolsalade:
Voorbereiden: schep de rodekool om met de olijfolie, gembersiroop, limoenrasp, ¾ van het limoensap en wat zoutvlokken. Kneed even stevig door zodat de kool iets kneust. Proef alvast of er meer limoensap of gembersiroop? Bedenk wel dat er ook nog feta doorheen gaat straks. Schep de kool om met de helft van de dadels, feta, peterselie en sesamzaad en zet minimaal 1 uur (1 nacht mag ook) afgedekt op een koele plek zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.
Bereiden: bestrooi de salade met de andere helft van de dadels, feta, peterselie en sesamzaad.
Fotografie: Jan Luijk, Dana-Romina Tietjen (ass.) | Styling: Ingrid van Kuringen | Bereiding: Yvonne Jimmink | Productie, illustraties en receptuur: Studio Yvette van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Van Manen aan Tafel, DOK Home of Cooking, de Bijenkorf, Loods 5