PREMIUM
Bijgerecht kerst: snelle spruitjessalade met amandelen
Door de spruitjes flink te masseren met de dressing, worden ze lekker zacht.
Salade
• 500 g spruitjes, dun geschaafd in een keukenmachine, op een mandoline of met een scherp mes
• 75 g gedroogde cranberry’s
• 75 g Parmezaanse kaas
• 40 g amandelschaafsel, kort geroosterd in een droge koekenpan
Dressing
• 6 el extra vierge olijfolie
• 1 tl citroenrasp, 3 el citroensap
• 2 el honing
• chilivlokken (milde pul biber is hier lekker)
• zeezout en versgemalen zwarte peper
Voorbereiden: 10 min. Bereiden: 1 min. Kcal: 310 p.p. (bij 6 personen)
Voorbereiden: Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Kneed de geschaafde spruitjes stevig door de dressing zodat elk stukje spruit bedekt is met dressing.
Schep de cranberry’s en kaas erdoor en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Bewaar de salade afgedekt tot gebruik (hij wordt alleen maar lekkerder als hij een dagje staat).
Bereiden: Schep de salade op een mooie schaal en bestrooi met amandelschaafsel.
Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Dille & Kamille, Eland & Vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Marjoke de Heer, Zara Home