PREMIUM
Bijgerecht kerst: sperziebonen met knoflook-sinaasappelsaus & feta
Een klassiek Hollands bijgerecht in een nieuw jasje: deze sperziebonen met knoflook-sinaasappelsaus en feta moet je proeven.
Voor 4 personen:
• 600 sperzieboontjes
• 50 g hazelnoten
• 2 tenen knoflook
• 2 el koolzaadolie
• 150 g schapenfeta
• enkele takjes munt
• enkele takjes majoraan of oregano
• rasp en sap van 1 sinaasappel
• zout
• versgemalen vierkleurenpeper
Bereidingstijd: 15 min.
Zo maak je de sperziebonen met knoflook-sinaasappelsaus:
Snijd de uiteinden van de boontjes en kook ze in ruim water in 7 min. net gaar. Spoel af, laat uitlekken en zet koel weg. Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan tot ze geuren, hak ze dan grof. Pel de tenen knoflook, snijd ze in plakjes en fruit ze in de olie tot ze beginnen te kleuren. Blus af met sinaasappelrasp en -sap, laat kort koken en breng op smaak met zout en peper. Neem de saus van het vuur en laat afkoelen. Snijd de feta in dunne plakjes.Verwarm voor het serveren de sperzieboontjes kort in de saus. Schik ze op een schaal, leg de feta erbij en garneer met blaadjes munt en majoraan, hazelnoten en peper.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart