PREMIUMvegetarische amuse

Caprese van bietjes met burrata en rozemarijnolie

null Beeld

Zoete bietjes uit de oven met romige burrata: onweerstaanbaar!

Studio Yvette van Boven

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
• 4 rode bieten, (liefst 2 kleuren) met schil
• 3 el olijfolie
• 2 bollen burrata
• paar takjes rozemarijn voor de garnering
• fijne rasp van ½ citroen
Rozemarijnolie:
• blaadjes van 2 takjes rozemarijn
• 75 ml olijfolie
• fijne rasp en sap van 1 citroen
• zeezout
• versgemalen zwarte peper

Voorbereiden: 15 min. Wachten/bakken: 1 uur. Bereiden: 5 min. Kcal.: 355 p.p.

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bieten in een ovenschaal die is ingevet met olijfolie, besprenkel met de rest van de olie en dek af met alufolie. Bak de bieten zeker 1 uur, tot een scherp mesje er makkelijk in prikt. Laat de bieten iets afkoelen, wrijf de schil eraf en bewaar ze in de koelkast tot gebruik. Maal alle ingrediënten voor de rozemarijnolie in een hakmolen of blender en laat zeker 1 uur staan. Zeef het dan en zet de groene olie apart.
Bereiden: Snijd de bietjes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel de kleuren mooi over 4 borden. Druppel er rozemarijnolie overheen en laat intrekken, dit kan al 30 min. van tevoren, daar wordt het alleen maar lekkerder van. Snijd de bollen burrata vlak voor het serveren door en leg op elk bord een halve in het midden. Garneer met verse rozemarijnnaaldjes en citroenrasp.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden