PREMIUM1x koken, 2x eten

Chili met een dakje van zoete aardappel

null Beeld Eric van Lokven
Beeld Eric van Lokven

Dit bonenstoofje is de volgende dag eigenlijk nóg lekkerder. Tip: bewaar een restje en maak morgen deze heerlijke burrito’s.

Yvette van BovenEric van Lokven

Voor 4 personen

• 2 grote zoete aardappels, geschild en in de breedte in plakjes van ca. 1 cm
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• 2 el olijfolie 2 uien, gesnipperd
• 1 groene paprika, in blokjes
• 1 rode paprika, in blokjes
• 4 tenen knoflook, fijngehakt
• ½ tl chilipoeder of naar smaak
• 1 el komijnzaad
• 1 el oregano
• 1 tl kaneel
• 800 g gepelde tomaten uit blik, kapot geknepen
• 1 limoen, rasp en sap
• 800 g gemengde bonen (bijv. La Bio IdeaFagioli Misti), afgespoeld en uitgelekt
• 250 g maïs uit blik
• 1 limoen

Bereidingstijd: 25 min. Oventijd: 15 min. Kcal: 520 p.p.

Zo maak je chili met een dakje van zoete aardappel:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de plakjes zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en rooster circa 5 min. tot ze net zacht worden maar niet uit elkaar vallen.
Verhit intussen de olie in een ovenbestendige pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min.
Doe de paprika en knoflook erbij en bak omscheppend enkele min. mee.
Voeg de specerijen toe, schep om, doe de fijn­geknepen tomaten erbij en breng aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat de saus met een deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.
Schep een paar min. voor het einde van de
kooktijd limoenrasp en -sap, bonen en maïs toe.
Zet het vuur uit en breng de chili indien nodig
extra op smaak met zout en peper.
Verdeel de plakjes zoete aardappel dakpansgewijs over de chili en zet de pan zonder deksel 10-15 min. in de oven tot alles goed heet is.
Serveer met partjes limoen.

Styling: Ingrid van Kuringen | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Cor Unum Keramiek, H&M Home, La Folie Antiek, Piet Hein Eek-winkel, Van Manen aan Tafel

Chili met een dakje van zoete aardappel Beeld Libelle
Chili met een dakje van zoete aardappelBeeld Libelle

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden