PREMIUMrecept
Citrus-couscoussalade met zoete biet & ui
Poffen maakt bieten en uien zalig zacht en zoet. Extra lekker met een stevige couscous en krokante walnoten.
Voor 4 personen
• 3 à 4 bietjes (afhankelijk van de maat)
• ½ bol knoflook, ongepeld en overdwars doorgesneden
• 2 rode uien, ongepeld
• 1 el olijfolie
Dressing
• 75 ml olijfolie
• 50 ml walnootolie
• 1 citroen, sap
• zeezout en zwarte peper uit de molen
Couscoussalade
• 250 g couscous
• 1 blik (400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
• 3 sinaasappels, geschild, in halve
dunne schijfjes
• 3 bosuien, in dunne ringetjes
• 1 bosje (15 g) platte peterselie, grof gehakt
• 1 bosje (15 g) munt, blaadjes grof gehakt
• handvol walnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
Bereidingstijd: 2 uur. Kcal: 590 p.p.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smeer de bieten, knoflook en uien in met olijfolie. Verpak de knoflook in aluminiumfolie. Leg de bieten en de ui in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak 45 min. in het midden van de oven. Leg de knoflook erbij en bak alles nog eens 45 min. tot alles helemaal gaar is. Als er een prikker of scherp mesje zonder weerstand doorheen glijdt, is het gaar. Laat iets afkoelen. Pel de bieten en de ui, het hardere vel moet eraf. Snijd de binnenkant in parten. Meng de ingrediënten van de dressing. Druk de gepofte knoflook uit de velletjes en klop door de dressing. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep om met de kikkererwten, sinaasappelschijfjes, bosui, peterselie en munt in een grote kom. Meng een deel van de dressing erdoor. Houd iets apart. Schep de salade in 4 diepe borden, verdeel de gepofte bieten en uien erover, bedruppel met wat van de achtergehouden dressing en top af met de walnoten.
Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen