PREMIUMRecept

Comfortfood: romige polenta met garnalen & spek

null Beeld

Spek en kaas vormen een heerlijk hartig tegenwicht voor de lichtzoete garnalen. Zeer verslavend comfortfood.

Yvette van Boven

Voor 4 personen

• 500 ml kippenbouillon
• zout en versgemalen peper
• 200 g polenta
• 4 el boter
• 150 g oude kaas, geraspte
• 2 maiskolven, de korrels losgesneden
• 6 plakjes ontbijtspek
• 500 g grote garnalen, gepeld
• 1 tl oregano
• ¼ tl paprikapoeder
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 4 bosuitje, in dunne ringen
• sap van ½ citroen

Bereidingstijd: 35 min. Kcal.: 725 p.p.

Zo maak je deze heerlijke polenta:

Breng de ½ liter kippenbouillon aan de kook in een grote pan en breng op smaak met zout. Klop de polenta in een dunne straal al roerend met een garde erdoor. Draai het vuur iets lager en laat de polenta sudderen. Het zal snel indikken en af en toe flink borrelen. Roer heel regelmatig om aankoeken te voorkomen.


Laat ca. 30 min garen. Voeg eventueel nog wat water toe als het echt te dik wordt, het moet net zo vloeibaar zijn als dikke yoghurt. Roer de boter en kaas erdoor en vervolgens de maiskorrels. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat de mais garen in de hete polenta.

Bak intussen in een koekenpan op middelhoog vuur het spek knapperig en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Bak de garnalen kort in het spekvet en kruid ze met de oregano en het paprikapoeder. Bak de laatste minuut de knoflook en bijna alle bosui mee. Blus af met het citroensap.

Schep de hete romige polenta in wijde kommen en schep de garnalen erop. Verbrokkel het spek erover en bestrooi met de resterende bosui.

Lekker met eenvoudige groene sla bij.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge. | Styling: Marijn Visser / Studiorijn. | Foodstyling: Oscar de Lint. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.m.v. Make My Day Conceptstore, Dille & Kamille.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden