PREMIUMRecept

Crispy appeltaartje uit de pizzaoven

null Beeld Saskia Lelieveld
Beeld Saskia Lelieveld

Italiaans bladerdeegtaartje met appel uit de pizzaoven. Lekker met een bol chocolade-ijs.

Marlies HuismanSaskia Lelieveld

Voor 4 personen

• 4 plakjes bladerdeeg
• 4 el tarwebloem
• 50 g boter, op kamertemperatuur
• 2 lichtzure appels, in 8 plakken
• 4 el rietsuiker
• 4 el limoncello
• 500 ml chocoladeijs

Extra nodig
• Deegroller, 4 aluminium vormpjes, ijstang

Bereiden: 20-25 min. Kcal.: 570 p.p.

Laat de oven na het bakken van de pizza’s of focaccia afkoelen naar 180 °C. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit op een met bloem bestoven werkblad. Vet de vormpjes in met boter en leg de plakjes bladerdeeg erin, ze mogen best iets over de rand heen hangen. Leg in ieder vormpje 2 plakjes appel schuin tegen elkaar aan, bestrooi met de suiker en schenk er per taartje 1 el limoncello op. Bak de taartjes in de pizzaoven tot het deeg goudbruin kleurt en gerezen is. Dek zo nodig af met aluminiumfolie zodat ze verder doorgaren maar niet te donker kleuren. Haal de taartjes uit de oven, verwijder voorzichtig de vormpjes en serveer ze met een bol chocolade-ijs.

Zoet besluit

Op de menukaart in Italië heten de toetjes dolci, oftewel zoetigheden. En wie zegt dat dat geen pizza kan zijn? Vorm bijvoorbeeld schaaltjes van pizzadeeg en vul ze met appel. Bolletje chocolade-ijs én een kopje espresso erbij, buon appetito!

Receptuur: Valentijn Dirks | Styling: Annemieke Paarlberg. | M.M.V.: Studio Feliz (parasol, manden), de Bijenkorf (servies), Pizzahoutoven.eu

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden