PREMIUMRecept

Crispy cantuccini met amandel & sinaasappel uit Toscane

null Beeld

Deze belachelijk lekkere koekjes uit Toscane eet je op zijn sjiekst gedoopt in een glaasje vin santo, Italiaanse dessertwijn.

Yvette van Boven

Voor ca. 24 stuks

• snuf zout
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 2 eieren, losgeklopt
• 125 g suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• de rasp van 1 sinaasappel
• 1 druppel amandelextract (optioneel)
• 50 ml olijfolie
• 50 ml melk
• 100 g blanke amandelen, grof gehakt

Bereidingstijd: 1 uur. Kcal.: ca. 94 p.st.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Meng het zout door het bakmeel. Klop in een andere kom met een mixer 2/3 deel van de losgeklopte eieren in een kom (bewaar de rest om de cantuccini mee af te smeren). Voeg al kloppend de suiker en vanillesuiker toe, en vervolgens de sinaasappelrasp, het amandelextract en de olie. Zeef de bloem boven de kom en schep goed om. Giet de melk erbij om het deeg iets minder stijf te maken. Voeg iets meer toe indien nodig, het deeg mag net niet plakken. Kneed op het laatst snel de gehakte amandelen erdoor. Verdeel het deeg in twee stukken en rol de helften tot twee gelijke ‘worsten’. Leg ze iets uit elkaar op de bakplaat en besmeer met het achtergehouden ei. Bak de koekworsten in 25-30 min. goudbruin. Laat op een rooster iets afkoelen en snijd ze dan met een scherp mes beide in 12 gelijke plakken. Leg de plakken terug op de bakplaat en bak nog 10 min. per kant goudbruin. Laat ze op het rooster helemaal afkoelen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden