PREMIUMRecept

Crunchy ­noedelsalade met zalm, mandarijn en koolrabi

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Licht en elegant dooreet-eten, zo’n kom lauwwarme noedelsalade met de crunch van koolrabi en een friszoete dressing.

Studio van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig

Voor 4 personen:
• 200 g sobanoedels
• 4 zalmfilets zonder vel
• 3 el sesamolie ­
• 2 bolletjes stemgember, fijngesneden + 2 el siroop uit de pot
• zout
• 2 el sesamzaad (zwart, wit of gemengd)
• 2 limoenen, gehalveerd
• 4 mandarijnen: 3 geschild en fijngehakt, 1 geperst
• 6 tl witte wijnazijn
• peper
• 4 lente-uitjes, in luciferreepjes
• 1 flinke of 2 kleine koolrabi, geschild, in kleine ­blokjes
• 150 g Chinese kool, in fijne repen

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en doe ze in een kom. Verwarm intussen de grill op de hoogste stand. Leg de zalmfilets op een bakplaatje. Meng 1 el sesamolie met 1 el gembersiroop en bestrijk hiermee de zalm, bestrooi ze dan met zout en de sesamzaadjes. Leg de limoenhelften met de gesneden kant naar boven ernaast. Gril alles 5-8 min. tot de vis net gaar is en de limoenen gaan blakeren. Meng 2 el sesamolie met 1 el gembersiroop, het mandarijnsap en de azijn. Proef! Meng de dressing door de noedels en breng alles goed op smaak met zout en peper. Schep dan de fijngesneden gember, lente-ui, koolrabi, Chinese kool en mandarijnstukjes erdoor. Verdeel de salade over 4 kommen en serveer met de warme, gegrilde zalm erop. Geef de gegrilde limoen erbij om erover uit te knijpen.

Bereiden: 20 min. Kcal.: 560 p.p.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Nanouk van Ramshorst | Foodstyling: Oscar de Lint | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: de Bijenkorf, Duikelman, Rootfolk, H&M Home, Zara Home

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden