Dankzij dít (gratis) ingrediënt maak je elke cake heerlijk luchtig
Waar we nu supermarktschappen vol bakproducten hebben, moesten onze voorouders nog creatief zijn in de keuken. Dít geheime ingrediënt doet je eerstvolgende taart smelten in je mond.
In deze barre tijden van inflatie let je graag op de kleintjes. Gelukkig maak je ook zónder extra melk of boter hemelse baksels.
IJswater
Het geheime ingrediënt van veel banketbakkers? IJswater! Dit voorkomt dat het vet voortijdig smelt, zodat er ondanks het bakken in de oven kleine luchtbelletjes achterblijven in het deeg. Het resultaat? Een superluchtige cake.
Zoet én hartig
IJswater zorgt niet alleen voor heerlijk fluffy zoete baksels. Ook hartige taarten krijgen hiermee een lekkere structuur. Zoals deze luchtige geitenkaas-soufflétaart met flaky hazelnootkorst van Yvette van Boven. Wil je proeven!
Op zoek naar een lekker en luchtig baksel? Probeer dan onderstaande wolkjescake met een topping van frambozen. Om bij weg te dromen.
Bron: Freundin.de