Dankzij dít (gratis) ingrediënt maak je elke cake heerlijk luchtig Beeld Getty Images
Dankzij dít (gratis) ingrediënt maak je elke cake heerlijk luchtigBeeld Getty Images

Dankzij dít (gratis) ingrediënt maak je elke cake heerlijk luchtig

Waar we nu supermarktschappen vol bakproducten hebben, moesten onze voorouders nog creatief zijn in de keuken. Dít geheime ingrediënt doet je eerstvolgende taart smelten in je mond.

Ruth SmeetsGetty Images

In deze barre tijden van inflatie let je graag op de kleintjes. Gelukkig maak je ook zónder extra melk of boter hemelse baksels.

IJswater

Het geheime ingrediënt van veel banketbakkers? IJswater! Dit voorkomt dat het vet voortijdig smelt, zodat er ondanks het bakken in de oven kleine luchtbelletjes achterblijven in het deeg. Het resultaat? Een superluchtige cake.

Zoet én hartig

IJswater zorgt niet alleen voor heerlijk fluffy zoete baksels. Ook hartige taarten krijgen hiermee een lekkere structuur. Zoals deze luchtige geitenkaas-soufflétaart met flaky hazelnootkorst van Yvette van Boven. Wil je proeven!

Op zoek naar een lekker en luchtig baksel? Probeer dan onderstaande wolkjescake met een topping van frambozen. Om bij weg te dromen.

Bron: Freundin.de

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden