PREMIUMrecept

Dé perfecte lunch: sandwich met visburger & saffraan

null Beeld Rene Mesman
Beeld Rene Mesman

Inspiratieloos voor de lunch? Wij helpen graag een handje. Wat dacht je van een visburger? Gebruik lekker stevig zuurdesembrood, dan duurt het wel even voor je weer trek hebt.

Ans de VreeRene Mesman

Visburger voor 4 personen:

• 6 draadjes saffraan
• 2 el magere mayonaise
• 2 el Griekse ­yoghurt 0%
• 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
• 1 el citroensap
• zout en peper
• 600 g kabeljauwfilet
• 2 lente-uitjes, fijngehakt
• 2 eieren, 1 dooier + 1 geklutst
• 2 el verse koriander, gehakt
• 1 tl citroenrasp
• 1 el citroensap
• 1 el plantaardige olie
• ½ el ­boter
• 100 g panko
• 4 zuurdesemboterhammen
• 2 el tomatenpesto
• 50 g frisse sla

Bereidingstijd: 35 min. Kcal.: 372 p.p.

Zo maak je de visburger:

Laat voor de aïoli de saffraandraadjes trekken in een kommetje met 1 el heet water.

Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper en roer de saffraan erdoor.

Draai de kabeljauwfilet, lente-ui, eierdooier, koriander, citroenrasp en het -sap in de keukenmachine tot een grove pasta. Breng op smaak met zout en peper. Vorm 4 burgers van dit mengsel.

Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Doe het geklutste ei en de panko elk op een apart bord. Haal de burgers eerst door het geklutste ei en dan door de panko. Bak om en om bruin en gaar in ca. 5 minuten.

Rooster of gril het brood. Bestrijk de boterhammen met de pesto, beleg met de sla en een burger.

Serveer de aïoli in een apart schaaltje.

Styling: Hanna van de Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden