Toetjes met weinig calorieën. Beeld Getty Images
Toetjes met weinig calorieën.Beeld Getty Images

Déze 4 toetjes bevatten verrassend weinig calorieën

Waarom kiezen voor een ongezond, calorierijk toetje als er genoeg lekkere toetjes zijn met weinig calorieën? Deze toetjes zijn heerlijk én verantwoord.

RedactieGetty Images

1. (Mager)yoghurtijs met fruit

Wie houdt er niet van yoghurtijs? Maak je het zelf, dan kun je het zo gezond (of ongezond) maken als je zelf wilt. Ga je voor het eerste, dan is magere yoghurt de beste keuze. Je doet gewoon wat fruit en magere yoghurt in een blender, giet het in vormpjes en vriest het in. Zoetekauwen kunnen er nog een lepel honing aan toevoegen.

Chocolate mousses topped with berries Beeld Getty Images/iStockphoto
Chocolate mousses topped with berriesBeeld Getty Images/iStockphoto

2. Chocolademousse

Je zou zeggen: een caloriebommetje. Gelukkig is niets minder waar. Tenminste, niet als je ‘m zelf maakt. Wat heb je nodig? Een grote banaan, een rijpe avocado, een eetlepel cacaopoeder, een beetje citroensap en een scheutje melk. Begin met het pureren van de banaan en de avocado. Voeg daarna het cacaopoeder, het citroensap en de melk toe en meng het geheel goed door. Voor extra zoetigheid kun je nog wat honing toevoegen. Een eenvoudig gerecht met een bereidingstijd van maar vijf minuten.

Raw vegan cake, banoffee pie on white plate, dairy free, gluten free, sugar free, no-bake. Food photography, close up Beeld Getty Images/iStockphoto
Raw vegan cake, banoffee pie on white plate, dairy free, gluten free, sugar free, no-bake. Food photography, close upBeeld Getty Images/iStockphoto

3. Vegan banoffee pie

In voor iets nieuws? Dan is dit toetje echt iets voor jou. De bodem maak je door 75 gram amandelen te kruimelen. Vervolgens voeg je 200 gram havervlokken, 60 milliliter kokosolie, twee eetlepels siroop, twee eetlepels water en één theelepel kaneel toe. Bak de bodem nu in twaalf minuten goudbruin.

Maak nu de karamel. Mix zo'n vijftien dadels met twee eetlepels notenpasta, een scheut citroensap en vanille-extract tot er geen klontjes meer inzitten. Klop een pakje kokosroom op tot je slagroom hebt. Laat de bodem van de taart goed afkoelen. Leg hier plakjes banaan op, gevolgd door een laag karamel, de kokosslagroom en weer een laag bananenplakjes.

Vegan, raw carrot cake Healthy food. Grey stone background. Beeld Getty Images/iStockphoto
Vegan, raw carrot cake Healthy food. Grey stone background.Beeld Getty Images/iStockphoto

4. Raw cheesecake

Het kost wat tijd om dit toetje te maken, maar dat is het waard. De vulling is gemaakt van kokosroom en ongezouten cashewnoten, waardoor de cake niet zo ongezond is.

Om een lekker zachte, romige cakevulling te krijgen is het belangrijk de cashewnoten tien tot vijftien minuten te laten wellen in water. Vervolgens moet je ze goed laten uitlekken in een vergiet of droog deppen. Wanneer de bodem en de vegan vulling van de cheesecake gemaakt zijn komt het moeilijkste, namelijk zo’n vier uur wachten. Wanneer de cheesechake goed stijf is, smaakt hij het best.

Zo zie je maar, eten hoeft niet altijd ongezond te zijn om lekker te zijn.

Vind je het niet erg om een keer te zondigen? Maak dan deze red velvet taart met witte chocolade-roomkaascrème:

Bron: Ilovehealth, Voedingscentrum.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden