Chocolade cheesecake Beeld Getty Images
Chocolade cheesecakeBeeld Getty Images

Deze chocolade-cheesecake van Jamie Oliver maak je met slechts 5 ingrediënten

Met een stukje cheesecake maak je haast iedereen blij. Alleen heb je niet altijd zin om hiervoor uren in de keuken te staan. Heb jij even geluk, deze chocolade-cheesecake van Jamie Oliver staat zó op tafel.

Hemels toetje

Alles wat je nodig hebt voor dit hemelse toetje, zijn vijf ingrediënten.

In een mum van tijd op tafel

Sterrenchef Jamie Oliver inspireert ons keer op keer met zijn heerlijke recepten. Vooral zijn eenvoudige lekkernijen met slechts vijf ingrediënten zijn favoriet. Ook deze lekkere frozen banoffee cheesecake met chocolade heb je zonder veel moeite én zonder te bakken in een mum van tijd op tafel staan. Geloof ons, het is echt de (minimale) moeite waard!

Ingrediënten

  • 300 gram haverkoekjes
  • 500 gram roomkaas
  • 150 gram pure chocolade
  • 8 overrijpe bananen
  • 225 gram gecondenseerde melk

Zo maak je de cheesecake

  1. Zet een grote pan met water op en verwijder de wikkel van het blikje gecondenseerde melk. Leg het blikje in het water en breng het water aan de kook. Zorg dat het blikje helemaal onderstaat. Kook het blikje gecondenseerde melk ongeveer 3 uur. Het blikje moet de hele tijd onder water staan, dus kijk tussendoor even. Voeg indien nodig wat extra water toe. Na 3 uur giet je het water af en laat je het blikje afkoelen. Laat het blikje helemaal afkoelen en open hem daarna pas.
  2. Als de gecondenseerde melk is afgekoeld, bekleed je de bodem van een ronde springvorm van 20 centimeter met bakpapier. Wrijf deze in met een beetje olie.
  3. Smelt dan de chocolade au bain-marie en laat het een beetje afkoelen.
  4. Breek de koekjes in grove stukken, doe ze in een blender of hakmolen en maal ze fijn. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en meng het door elkaar. Tip: om de chocolade-biscuitmix wat smeuïger te maken, kun je twee eetlepels olie toevoegen.
  5. Giet het chocolade-biscuitmengsel in de springvorm en druk het zachtjes aan, zodat er een bodem van ongeveer 1 centimeter dik ontstaat.
  6. Schil de bananen, snijd ze in grote stukken en doe ze in een blender. Voeg de roomkaas en de gecondenseerde melk toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Verdeel het romige mengsel gelijkmatig over de koekjesbodem en vries de cake dan een nacht in of tot je ‘m serveert.
  8. Vergeet niet om de cheesecake twee uur voor het serveren uit de vriezer te halen en in de koelkast te zetten, zodat de cake de gewenste dikte heeft. Maak vervolgens de springvorm voorzichtig los.
  9. Schaaf nog wat melk of pure chocolade en strooi het over de cake. Geniet ervan!

Heb je de smaak te pakken? Deze pecannoten-cheesecake is dubbel genieten:

Bron: Jamie Oliver.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden