Snacks for Christmas party. Closed pizza from puff pastry in the form of a Christmas tree. On a white marble table. With Christmas decorations. top view copy space Beeld Getty Images/iStockphoto
Snacks for Christmas party. Closed pizza from puff pastry in the form of a Christmas tree. On a white marble table. With Christmas decorations. top view copy spaceBeeld Getty Images/iStockphoto

Deze feestelijke kerstboom van bladerdeeg kan iederéén maken

It’s the most wonderful time of the year... En daar hoort natuurlijk een kersttafel vol eten bij. Geen ster in de keuken? Geen paniek. Met deze feestelijke kerstboom van bladerdeeg kan het bijna niet misgaan.

Ideaal voorgerecht

Ismay GijsenGetty Images/iStockphoto

Je vader staat bekend om zijn gebraden kip uit de oven en je zus heeft een fantastisch recept voor zelfgemaakte ijstaart. Wees gerust, dit jaar steel jij óók de show met een heerlijk én good looking voorgerecht.

Dit heb je nodig:

  • Twee rollen bladerdeeg
  • Bakje (zelfgemaakte) pesto
  • Handje Parmezaanse kaas
  • Drie gehalveerde cherrytomaten
  • Losgeklopt ei

Zo doe je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en bestrijk met pesto
  • Strooi een handje Parmezaanse kaas over de pesto
  • Leg de tweede rol bladerdeeg er bovenop
  • Snijd de vorm van een kerstboom door van bovenaf schuin naar beneden te snijden. Maak dan de vorm van een ‘boomstam’ onderaan en verwijder het overgebleven bladerdeeg
  • Snijd de ‘takken’, maar zorg dat je in het midden een stuk vrij laat
  • Draai de ‘takken’ voorzichtig, zodat ze de vorm van een kaasstengel krijgen
  • Bestrijk het bladerdeeg met ei en zet het 15 minuten in de oven
  • Versier met de gehalveerde cherrytomaten en serveer op het allermooiste bord dat je in huis hebt

Combinaties

Naast pesto en Parmezaanse kaas zijn er nog meer lekkere combinaties waarmee je het bladerdeeg kunt vullen.

Dit feestelijke hoofdgerecht wil je maken tijdens het kerstdiner:

Bron: Instagram

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden