Ideaal voorgerecht
Deze feestelijke kerstboom van bladerdeeg kan íederen maken
It’s the most wonderful time of the year... En daar hoort natuurlijk een kersttafel vol eten bij. Geen ster in de keuken? Geen paniek. Met deze feestelijke kerstboom van bladerdeeg kan het bijna niet misgaan.
Je vader staat bekend om zijn gebraden kip uit de oven en je zus heeft een fantastisch recept voor ijstaart. Wees gerust, dit jaar steel jij óók de show met een heerlijk én good looking (voor)gerecht.
Dit heb je nodig:
- Twee rollen bladerdeeg
- Bakje (zelfgemaakte) pesto
- Handje Parmezaanse kaas
- Drie gehalveerde cherrytomaten
- Losgeklopt ei
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en bestrijk met pesto
- Strooi een handje Parmezaanse kaas over de pesto
- Leg de tweede rol bladerdeeg er bovenop
- Snijd de vorm van een kerstboom door van bovenaf schuin naar beneden te snijden. Maak dan de vorm van een ‘boomstam’ onderaan, en verwijder het overgebleven bladerdeeg
- Snijd de ‘takken’, maar zorg dat je in het midden een stuk vrij laat
- Draai de ‘takken’ voorzichtig, zodat ze de vorm van een kaasstengel krijgen
- Bestrijk het bladerdeeg met ei en zet het 15 minuten in de oven
- Versier met de gehalveerde cherrytomaten en serveer op het allermooiste bord dat je in huis hebt
Combinaties
Naast pesto en Parmezaanse kaas zijn er nog meer lekkere combinaties waarmee je het bladerdeeg kunt vullen:
- Nutella en hazelnoten
- Zongedroogde tomaat en kaas
- Chorizo en kwark
- Notenmix en honing
- Spinazie en roomkaas
- Appel en gedroogde cranberries
Nog zo’n fijne tip. Ook dit feestelijke hoofdgerecht is zo gepiept:
Bron: Instagram