Poké bowl salade Beeld Libelle
Poké bowl saladeBeeld Libelle

Deze frisse poké bowl met zeewiersalade is perfect bij warm weer

Hogere temperaturen vragen om frisse salades. Deze mix van een rijkgevulde poké bowl met knapperige zeewiersalade is een gerecht dat je deze zomer gegarandeerd vaker wilt eten.

Recept

Bereidingstijd: 25 min | Voor 4 personen

Dit heb je nodig voor de poké bowl:

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 teen knoflook
  • 6 el koolzaadolie
  • 300 g spinazie
  • 100 g zeewiersalade (wakame)
  • 40 g sesamzaad
  • 150 g edamame boontjes (diepvries)
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 2 el lichte misopasta
  • 4 el rijstazijn
  • 3 bosuitjes
  • 200 g silken tofu (bio-winkels)
  • 2 avocado’s
  • 1 kleine komkommer
  • ½ bosje radijs
  • 1 bos waterkers

Zo bereid je de poké bowl:

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen in een brede kom.
  2. Pel de knoflook en snijd in heel dunne plakjes.
  3. Verwarm in een flinke koekenpan een eetlepel olie en de knoflook.
  4. Leg de spinazie erin en laat slinken.
  5. Schep de spinazie op een snijplank, laat iets afkoelen en hak grof. Leg op de rijst.
  6. Leg de zeewiersalade erbij en schep om. Laat de rijstsalade marineren tot gebruik.
  7. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  8. Kook de edamame boontjes 3 minuten, spoel ze koud af en laat uitlekken in een vergiet.
  9. Rasp de (geschilde) gember en pers de limoen uit.
  10. Maak een dressing van de gember, het limoensap, de miso, 3 eetlepels koolzaadolie en de rijstazijn.
  11. Snijd het groen van de bosui in ringetjes. Snijd het witte deel ook fijn, maar houd die apart.
  12. Leg de tofu op een bordje.
  13. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het wit van de bosui tot het bruin gebakken is.
  14. Lepel de gebakken bosui met olie over de tofu.
  15. Halveer de avocado’s, wip de pit uit de vrucht, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
  16. Snijd de komkommer en radijs in dunne plakjes.
  17. Verdeel alles over een mooie schaal of 4 borden. Breek de tofu met een lepel in stukjes en leg tussen de groenten. Lepel de dressing over de salade en bestrooi met het sesamzaad, de ringetjes bosui en versgemalen peper en zout naar smaak.

Zout is heerlijk voor door een gerecht, maar wist je dat het ook kunt gebruiken om je douchegordijn schoon te maken? In deze video zie je hoe je dat doet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Bart Stuart

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden