null Beeld Jan Luijk
Beeld Jan Luijk

Deze fruitige gin tonic van Yvette van Boven is áltijd een goed idee

Fun met fruit! We maken zelf de lekkerste cocktails. O ja, én ijsklontjes, want daar kun je alle kanten mee op. Deze fruitige gin tonic steelt gegarandeerd de show bij iedere borrel.

Lekker recept

Voor 2 royale cocktails | Bereidingstijd: 10 min | Kcal: 145 per glas

Dit heb je nodig voor de gin tonic:

  • ½ grapefruit, in 4 parten
  • fruitijsklontjes (recept zie onder)
  • 2 el vlierbloesemsiroop
  • 100 ml gin
  • 280 ml tonic
  • Extra nodig: gin-tonicglazen of extra grote wijnglazen

Dit heb je nodig voor de fruitijsklontjes:

  • Eetbare bloemen
  • Grapefruitsap
  • IJsklontjeshouder

Zo maak je de fruitijsklontjes:

  1. Verdeel de eetbare bloemen over een ijsklontjeshouder.
  2. Vul voorzichtig af met het grapefruitsap. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de grootte van de ijsklontjeshouder.
  3. Zet de houder minimaal 4 uur (maar beter een nacht) in de vriezer.

Zo maak je de gin tonic:

  1. Pers per glas 1 partje grapefruit uit en bewaar de andere partjes.
  2. Doe in elk glas 2 fruitijsklontjes en roer.
  3. Giet in elk glas 1 el vlierbloesemsiroop, schenk de gin en tonic erbij en roer flink.
  4. Voeg eventueel nog een derde klontje ijs toe en serveer direct.

Heb jij weer: wil je jouw gin tonics in prachtige glazen serveren, zijn ze zo dof als het maar zijn kan. Gelukkig heeft Libelle daar dé oplossing voor:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Fotografie: Jan Luijk. Assistent fotografie: Stan Koolen. Styling: Nanouk van Ramshorst. Bereiding: Noni Kooiman. Productie, illustraties en receptuur: Studio Yvette van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. M.m.v. Duikelman

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden