Bloemkoolsteak Beeld Sigurd Kranendonk
BloemkoolsteakBeeld Sigurd Kranendonk

Recept

Deze geroosterde bloemkoolsteak met linzen, feta en amandelen is gezond én een genot

Gezond en verantwoord is een match made in heaven. Deze geroosterde bloemkoolsteak met linzen, feta en amandelen van Ans de Vree is net zo hemels.

RedactieSigurd Kranendonk

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 30 min. | Kcal: 533 pp

Dit heb je nodig voor de bloemkoolsteak:

  • 1 bloemkool
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 blikken linzen à 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el azijn
  • 100 g amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • 160 g feta

Zo maak je de bloemkoolsteak:

  1. Verwijder het groen van de bloemkool en snijd 4 mooie plakken van de kool.
  2. Meng 2 eetlepels olie met het paprikapoeder, peper en zout en bestrijk hiermee de plakken bloemkool.
  3. Verhit een grillpan en bak de plakken op middelhoog vuur in 5-7 minuten per kant beetgaar.
  4. Bak intussen in 1 eetlepel olie in een koekenpan de ui en wortel 7 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat wat afkoelen en schep dan de linzen, peterselie en azijn erdoor.
  6. Serveer met de bloemkoolsteak, bestrooi alles met amandelen en verkruimelde feta.

Dit gerecht is zo zalig, je wil het vast met al je vrienden delen. Nodig ze uit voor een diner bij jou thuis nu het weer kan. Maar, welke wijn moet je op tafel hebben? In deze video delen we de beste wijnen voor een geslaagd diner:

Styling: Hanna van den Bos. Fotografie: Sigurd Kranendonk. Receptuur: Dosia Brewer & Martine Kröner. Bereidng: Ans de Vree

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden