Chocolade mousse Beeld Getty Images
Chocolade mousseBeeld Getty Images

Déze gezonde chocolade mousse maak je in een handomdraai

Zin in een chocolade toetje, maar wil je nadien niet schuldig voelen? Probeer dan eens deze gezonde chocolade mousse.

Normaal staat een glas chocolade mousse stijf van de boter of slagroom, maar dit keer laat je die caloriebommen staan en creëer je die romige smaak met avocado.

De combinatie van chocolade en avocado klinkt misschien een beetje gek, maar je proeft de avocado helemaal niet. Bovendien is een avocado lekker romig van structuur en dat geeft deze mousse een heerlijke zijdezachte smaak. Handig, want een avocado bevat veel goede voedingsstoffen.

Ingrediënten

  • 55 gram pure chocolade
  • 1/4 banaan
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 45 milliliter amandelmelk
  • 1/2 vanille-extract
  • 2 theelepels agavesiroop

Zó maak je de gezonde chocolade mousse

  1. Smelt de chocolade ‘au bain marie’.
  2. Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender en mix alles goed door elkaar. Het hoort een romige massa te zijn.
  3. Laat de chocolade mousse minstens drie uur in de koelkast opstijven.
  4. Voordat je de mousse in de koelkast zet, kun je eventueel nog wat gesmolten pure chocolade toevoegen zodat je een krokante bovenlaag krijgt.

    Let op: de mousse is wel vrij machtig, dus ik zou niet al te grote porties maken.

Bron: Instagram.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden