Deze groenten en fruit koop je het beste in blik, vers of uit de diepvries
Groenten zijn gezond, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar is vers ook altijd beter? Bepaalde groenten behouden de meeste voedingswaarde wanneer ze na de oogst zo snel mogelijk worden ingevroren, andere vitaminebommen wil je juist wel vers eten.
En ingeblikt? Dat is zo ongezond nog niet...
Erwten: uit de diepvries
Een zak bevroren erwten in de vriezer kan nooit kwaad (want handig bij een blauw oog), maar deze ingevroren pareltjes zijn ook nog eens gezonder dan hun verse of ingeblikte broeders. Ingevroren erwten hebben namelijk een hogere waarde aan bètacaroteen.
Tomaten: uit blik
Tomaten worden verhit voordat ze worden ingeblikt. Dit zorgt ervoor dat er meer lycopenen vrijkomen, die je beschermen tegen hartkwalen en bepaalde vormen van kanker. Tomaten hebben daarnaast ook zeer hoge bètacaroteenwaarde. Gezondheid alom dus!
Citroenen: vers van de pers
Natuurlijk is een flesje kant-en-klaar citroensap wel snel en makkelijk bij het koken, maar vers zijn deze zonnige zuurtjes toch echt gezonder. Een gratis tip: pers in een keer veel citroensap en giet dit in een ijsblokjesvorm. Zo heb je altijd vers sap op voorraad.
Spinazie: uit de diepvries
Net bij als erwten, is het bij spinazie zaak om de geoogste groenten zo snel mogelijk in te vriezen zodat alle vitamines en mineralen zo goed mogelijk worden behouden. Een kop bevroren spinazie bevat 4 keer zoveel van bepaalde voedingsstoffen dan verse spinazie. Denk hierbij aan vezels, ijzer en calcium.
Maïs: uit blik
Niet alleen eet het stukken makkelijker dan knagen aan een kolf, het is ook nog eens gezonder. Maïs uit blik bevat meer carotenoïden, waaronder luteïne. Dit beschermt je lichaam tegen de effecten van vrije radicalen.
Bron: PureWow