null Beeld

Deze hartige mushroom stroganoff pie is een echte smaakmaker

Hartige taart of quiche; we eten het normaal alleen in de herfst en winter. Maar deze zomer is zo regenachtig, dat vraagt gewoon om koolhydraten en comfort food. Een variatie op het gewone: de hartige mushroom stroganoff pie. Pluspuntje: daar past altijd een lekker wijntje bij.

Recept

Voor 3 personen | Bereidingstijd: 25 min, oventijd 25 min

Dit heb je nodig voor de mushroom pie:

  • 100 g gort (vluggort)
  • 400 ml groentebouillon
  • 400 g gemixte bospaddenstoelen, in grove stukken
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 el neutrale olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el kappertjes
  • 8 zilveruitjes, grof gehakt
  • snuf gerookte paprikapoeder
  • ½ el mosterd
  • 4 takjes dille en/of peterselie, fijngehakt
  • 100 g crème fraîche
  • hartige taartdeeg
  • zoutflakes
  • komijnzaadjes (optioneel)
  • voor erbij: amsterdamse uitjes
  • kleine augurkjes
  • zilveruitjes

Zo maak je het gerecht:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Kook de gort gaar in de groentebouillon volgens de aangegeven tijd op de verpakking en laat de gort in de bouillon zitten.
  3. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.
  4. Voeg de paddenstoelen en ui toe en bak 5 minuten.
  5. Voeg de olie en knoflook toe, bak nog enkele minuten en doe vervolgens de kappertjes, zilveruitjes en paprikapoeder in de pan.
  6. Roer goed door en voeg tot slot de mosterd, dille, crème fraîche en gort – inclusief bouillon – toe.
  7. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Kook nog kort door tot er een lekkere, romige saus ontstaat.
  9. Verdeel de stoof over een ovenschaal.
  10. Snijd het deeg in repen en verdeel over de ovenschaal.
  11. Bestrooi naar wens met wat zoutflakes, komijnzaadjes of extra met gerookte paprikapoeder.
  12. Bak in 20-25 minuten goudbruin. Lekker met wat amsterdamse uitjes, augurkjes en zilveruitjes.

Lekker hoor, zo’n uitje voor de smaak, maar die traanogen... Gelukkig hebben we daar een oplossing voor:

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden