Vijgentaart Beeld Getty Images
VijgentaartBeeld Getty Images

Deze makkelijke vijgentaart is om je vingers bij af te likken

Voordat je het weet, staan de feestdagen weer voor de deur. Tijd om de keuken in te duiken en de lekkerste baksels te testen. Deze vijgentaart met hazelnoten en bladerdeeg van Uit Pauline’s Keuken is makkelijk om te maken, maar zeker niet minder feestelijk.

Recept

RedactieGetty Images

Vijgen zijn in het seizoen van augustus tot oktober, maar het hele jaar door verkrijgbaar. Deze taart maak je met bladerdeeg waardoor de bodem extra knapperig is. Jum!

Ingrediënten

Naar recept van Uit Pauline’s Keuken:

  • 7-8 kleine vijgen
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eieren (middelgroot )
  • 80 gram roomboter (ongezouten )
  • boter om in te vetten
  • 100 gram kristalsuiker
  • poedersuiker om te garneren
  • 80 gram amandelmeel
  • 30 gram patent bloem
  • 80 gram hazelnoten (zonder vliesje)
  • snufje zout

Benodigdheden

Taartvorm rechthoekig circa 15 x 25 centimeter of een ronde taartvorm van 45 centimeter, met losse bodem

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Voor de vulling hak je de hazelnoten grof. Doe de roomboter, kristalsuiker, het amandelmeel, de bloem, het zout en de eieren in een kom en mix met een mixer of keukenmachine in 2 á 3 minuten tot een gladde vulling. Voeg de gehakte hazelnoten toe en schep het door de vulling. Houd 2 eetlepels van de gehakte hazelnoten apart voor de vulling.
  4. Haal de bakvorm uit de koelkast en bekleed met bakpapier. Vul de bodem met een blinde vulling (wat de precies is, lees je hier). Bak de taart vervolgens 15 minuten in de oven tot de rand goudbruin ziet en het deeg bijna gaar is.
  5. Laat de taart even afkoelen en verwijder de blinde vulling. Schep de vulling in de bladerdeegbodem. Halveer de vijgen en druk ze in de vulling. Bestrooi met de achtergehouden hazelnoten.
  6. Zet de taart voor 30 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.

Bron: Uit Pauliens Keuken

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden