Pastasalade Beeld Eric van Lokven
PastasaladeBeeld Eric van Lokven

Deze pastasalade met zalm, tuinerwten & komkommer is perfect voor lekker weer

Met warme temperaturen wil je één ruimte vermijden: de keuken. Hoe minder je kookt of in de oven stopt, hoe beter. Deze salade is dan ook dé uitkomst: je hoeft alleen pasta te koken.

Recept

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 20 min | Kcal: 747 p.p.

Dit heb je nodig voor de pastasalade:

  • 350 g rigatoni
  • el extra vergine olijfolie
  • 1 tl citroenrasp
  • 2½ el citroensap
  • ½ tl zeezout
  • ¼ tl zwarte peper
  • 75 ml mayonaise
  • 500 g warmgerookte zalm, in stukken getrokken, vel verwijderd
  • 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
  • ½ komkommer, fijngesneden
  • 200 g tuinerwten, ontdooid
  • 15 g verse dille

Zo maak je het gerecht:

  1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna af onder koud stromend water.
  2. Maak in een grote slakom een dressing van olijfolie, citroenrasp en -sap, zeezout, zwarte peper en mayonaise.
  3. Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.
  4. Meng de pasta met de dressing, zalm, ui, komkommer, tuinerwten en dille.
  5. Zet koel weg tot het moment van serveren.

Altijd handig, die peper- en zoutmolens van de supermarkt, maar je kan er zo weinig mee. Dat is alleen een fabeltje: zó kun je switchen tussen fijn of grof gemalen specerijen:

Receptuur: Victor de Launay. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden