Hapjes maken met ijsblokvorm Beeld Getty Images
Hapjes maken met ijsblokvormBeeld Getty Images

Deze simpele maar lekkere hapjes maak je met een ijsblokjesvorm

Het weekend is bij uitstek dé tijd om te borrelen. Wil je een keer uitpakken? Duik dan zelf de keuken in. Deze lekkere, hartige hapjes heb je zo gebakken.

Demi SchoenmakersGetty Images

Bladerdeeghapjes vallen altijd goed in de smaak. En met deze lekkernijen gooi je sowieso hoge ogen.

Hapjes maken met ijsblokjesvorm

Met bladerdeeg kun je eindeloos variëren. Je kunt er zoete appelflappen van maken, maar vergeet ze ook zeker niet te vullen met hartige lekkernijen zoals kaas of vlees. Heb je nog wat inspiratie nodig? Onderstaande hapjes maak je heel makkelijk met behulp van een ijsblokjes vorm. Zo zien ze er perfect uit, terwijl je er weinig moeite voor hoeft te doen. Smakelijk!

Pizza hapjes

Ingrediënten naast een ijsblokjesvorm

  • Bladerdeeg
  • Pepperoni
  • Geraspte kaas
  • Pizzasaus
  • Ei
  • Gedroogde oregano

Zo maak je ze

  1. Zorg dat je twee vellen bladerdeeg hebt die net iets groter zijn dan de ijsblokjesvorm.
  2. Leg het eerste vel bladerdeeg op de vorm en duw voorzichtig met je handen in de gaten, zodat er kuiltjes ontstaan.
  3. Leg in elk kuiltje wat pepperoni en strooi er wat geraspte kaas overheen. Vul de hapjes vervolgens met pizzasaus.
  4. Klop het ei en smeer er de randen mee in.
  5. Leg het tweede vel bladerdeeg over de hapjes en druk goed aan. Ga er eventueel met een deegroller overheen.
  6. Snijd vervolgens de randen af en keer de ijsblokjesvorm om zodat de hapjes er in één geheel uitvallen.
  7. Snijd de hapjes in stukjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakvorm.
  8. Smeer de hapjes vervolgens opnieuw in met ei en strooi er wat oregano overheen.
  9. Bak de hapjes goudbruin in 25 minuten op 180 graden Celsius.

Cheeseburger hapjes

Ingrediënten naast een ijsblokjesvorm

  • Bladerdeeg
  • Gehakt
  • Zout en peper
  • Ui
  • Cheddar kaas
  • Ei
  • Sesamzaadjes

Zo maak je ze

  1. Doe het gehakt in een pan en bak het rul. Snipper ondertussen de ui. Wanneer het gehakt gaar is, voeg je peper, zout, ui en cheddar toe en roer goed door.
  2. Zorg dat je twee vellen bladerdeeg hebt die net iets groter zijn dan de ijsblokjesvorm.
  3. Leg het eerste vel bladerdeeg op de vorm en duw voorzicht met je handen in de gaten, zodat er kuiltjes ontstaan.
  4. Vul de gaten met het gehaktmengsel.
  5. Klop het ei en smeer er de randen mee in.
  6. Leg het tweede vel bladerdeeg over de hapjes en druk goed aan. Ga er eventueel met een deegroller overheen.
  7. Snijd vervolgens de randen af en keer de ijsblokjesvorm om zodat de hapjes er in één geheel uitvallen.
  8. Snijd de hapjes in stukjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakvorm.
  9. Smeer de hapjes vervolgens opnieuw in met ei en strooi er wat sesamzaadjes overheen.
  10. Bak de hapjes goudbruin in 25 minuten op 180 graden Celsius.

Mexicaanse hapjes met pulled chicken

Ingrediënten naast een ijsblokjesvorm

  • Bladerdeeg
  • Pulled chicken
  • Mix van paprika en peper
  • Roomkaas
  • Cheddar kaas
  • Mexicaanse kruiden
  • Ei
  • Paprikapoeder

Zo maak je ze

  1. Meng de pulled chicken, paprika, peper, cheddar, roomkaas en Mexicaanse kruiden goed door elkaar.
  2. Zorg vervolgens dat je twee vellen bladerdeeg hebt die net iets groter zijn dan de ijsblokjesvorm en leg het eerste vel bladerdeeg op de vorm. Duw voorzicht met je handen in de gaten, zodat er kuiltjes ontstaan.
  3. Vul de gaten met het Mexicaanse mengsel.
  4. Klop het ei en smeer er de randen mee in.
  5. Leg het tweede vel bladerdeeg over de hapjes en druk goed aan. Ga er eventueel met een deegroller overheen.
  6. Snijd vervolgens de randen af en keer de ijsblokjesvorm om zodat de hapjes er in één geheel uitvallen.
  7. Snijd de hapjes in stukjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakvorm.
  8. Smeer de hapjes vervolgens opnieuw in met ei en strooi er wat paprikapoeder overheen.
  9. Bak de hapjes goudbruin in 25 minuten op 180 graden Celsius.

Croque monsieur hapjes

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • Bechamelsaus
  • Ham
  • Geraspte kaas
  • Ei

Zo maak je ze

  1. Snijd de ham in kleine stukjes.
  2. Meng de stukjes ham en geraspte kaas vervolgens door de bechamelsaus.
  3. Zorg ervoor dat je twee vellen bladerdeeg hebt die net iets groter zijn dan de ijsblokjesvorm en leg het eerste vel bladerdeeg op de vorm. Duw voorzicht met je handen in de gaten, zodat er kuiltjes ontstaan.
  4. Vul de gaten met het hamkaasmengsel.
  5. Klop het ei en smeer er de randen mee in.
  6. Leg het tweede vel bladerdeeg over de hapjes en druk goed aan. Ga er eventueel met een deegroller overheen.
  7. Snijd vervolgens de randen af en keer de ijsblokjesvorm om zodat de hapjes er in één geheel uitvallen.
  8. Snijd de hapjes in stukjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakvorm.
  9. Smeer de hapjes vervolgens opnieuw in met ei en strooi er eventueel nog wat geraspte kaas overheen.
  10. Bak de hapjes goudbruin in 25 minuten op 180 graden Celsius.

Bron: Twisted

Mjam! Deze simpele hapjes maak je met een ijsblokjesvorm Beeld Getty Images
Mjam! Deze simpele hapjes maak je met een ijsblokjesvormBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden