Recept
Deze witlof quinoasalade smaakt geweldig én is goed voor je maag en darmen
Goed voor je lichaam zorgen is essentieel. Een schommelende hormoonspiegel en opgezette buik, daar zit niemand op te wachten. Deze witlof quinoasalade is goed voor je maag en darmen en smaakt ook nog eens heerlijk.
Voor 2 personen | Bereidingstijd: 30 min | Kcal: 852 pp
Dit heb je nodig voor de witlof quinoasalade:
- 150 g quinoa
- 20 ongebrande hazelnoten
- 1 stronkje witlof
- 200 g gerookte makreelfilet
- rasp en sap van 1 onbespoten citroen
- zwarte peper
- 3 el extra vierge olijfolie
- 50 g zwarte olijven
- 30 g kappertjes
- handje verse peterselie, fijngehakt
- ½ komkommer, in linten geschaafd
- 12 cherrytomaatjes, eventueel in verschillende kleuren, in partjes
Zo maak je de salade:
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan.
- Haal de blaadjes witlof los, was ze en laat uitlekken.
- Trek de makreelfilet uit elkaar en schep om met de citroenrasp, 1 el citroensap en wat peper.
- Laat de quinoa wat afkoelen en meng er dan 1 el citroensap, 2 el olijfolie, de olijven, kappertjes en peterselie door.
- Verdeel de quinoa, makreel, komkommer en tomaatjes over 2 borden, druppel er nog wat olijfolie overheen. Geef er eventueel extra partjes citroen bij.
Citroen is heerlijk door een gerecht, maar je kunt het ook voor andere dingen gebruiken. Je vieze snijplank bijvoorbeeld.
Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Yvonne Jimmink. Fotografie: Eric van Lokven.
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!