pizza Beeld Getty Images
pizzaBeeld Getty Images

Deze zomerse pizza maak je zónder oven

Pizza is eigenlijk altijd goed. Winter of zomer, je mag ons er altijd wel voor wakker maken. Toch is het tijdens een warme zomerdag niet altijd fijn om een warme maaltijd te eten. Geen zin in salade? Dan is zomerpizza wat voor jou. Want je maakt de pizza zónder oven!

Anne-Flore MullerGetty Images

En het gerecht staat nog zo op tafel ook.

Lichte maaltijd zonder oven

Als je een ideaal zomerrecept moet omschrijven, dan is de kans groot dat het de woorden 'licht', 'fris' en vooral 'geen oven' bevat. Toch is alleen maar salades en andere koude gerechten voor een langere periode eten ook niet alles. En die smoothies komen op een gegeven moment vast ook je neus uit. En dus was het tijd om op jacht te gaan naar een maaltijd die wel voedzaam en smaakvol is, maar geen urenlang in een hete keuken staan vereist.

Zomerpizza

En dat is waar zomerpizza om de hoek komt kijken. Het is precies zo goed als je denkt dat het is; een pizza vol verfrissende groente en met een heerlijke krokante bodem, die je bereidt zonder oven. Hoe dan wel? Nou, simpel. Op de grill! Met een beetje geluk heb je een barbecue waar een grillplaat op kan, zodat je deze zomerpizza gewoon lekker buitenshuis kunt maken.

Recept

Dit heb je nodig:

  • Olijfolie
  • Asperges
  • (vegetarische) worstjes
  • Geraspte kaas
  • Een halve rode ui
  • Olijfolie
  • Citroenschil
  • 1 teentje knoflook
  • Gezouten pijnboompitten
  • Een handje basillicumblaadjes
  • 1 snufje zout
  • Zwarte peper
  • Pizzadeeg

En zo maak je deze pizza

  1. Maak eerst de pesto. Dit doe je door de basilicum, knoflook, pijnboompitten, citroenschil, peper en zout in een blender tot een fijn mengsel te blenden.
  2. Leg het pizzadeeg uitgerold op de grill met de geoliede kant naar beneden. Laat de pizza 3 minuten bakken, smeer dan de bovenkant in met 1 eetlepel olijfolie en gebruik een tang of een spatel om het deeg weer om te draaien.
  3. Besmeer de pizzabodem nu met de zelfgemaakte pesto en beleg de pizza daarna met de asperges, de rode ui, de worstjes en de kaas.
  4. Plaats de pizza nu nog 3 minuten op de grill, tot de kaas volledig gesmolten is en je kunt aanvallen!

Bron: Wellandgood.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden