Dit is waarom je een snee brood in je zelfgemaakte erwtensoep moet doen
 Beeld Getty Images/Westend61
Dit is waarom je een snee brood in je zelfgemaakte erwtensoep moet doenBeeld Getty Images/Westend61

Dit is waarom je een snee brood in je zelfgemaakte erwtensoep moet doen

In de winter is het letterlijk en figuurlijk snertweer. Wanneer het buiten zo koud is, is er weinig lekkerders dan een kom dampende erwtensoep. Met deze handige keukenhack zorg je ervoor dat je zelfgemaakte soep de volgende keer nog beter lukt.

Ismay GijsenGetty Images/Westend61

Het enige wat je nodig hebt is een snee brood.

Roggebrood met mosterd en katenspek

Bij erwtensoep wordt er vaak een snee rogge-, volkoren- of meergranenbrood met mosterd en katenspek gegeten. Dat brood is niet alleen lekker als bijgerecht, maar ook nog eens handig tijdens het bereiden van de soep.

Erwten zakken naar bodem

Erwtensoep maken is niet zo makkelijk als het lijkt. De soep is vaak te dun, de erwten zijn te kort gekookt of ze blijven aan de bodem plakken. Zelfs als je goed hebt geroerd. Gelukkig is voor dat laatste probleem een simpele oplossing: wanneer je een snee brood onderin de pan legt, zakken de erwten niet naar de bodem en branden ze ook niet aan. Zo simpel kan het zijn.

Gezondheidsvoordelen erwtensoep

Wist je dat snert enorm gezond is? Erwtensoep bevat vitamine A, B en C en mineralen als fosfor, kalium en magnesium. In dit artikel leggen we uit waarom je vaker erwtensoep wilt eten.

Uitgeschoten met de zout? Met deze simpele tip los je dat probleem op:

Bron: Smulweb

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden