Roasted Marshmallows on Hot Chocolate Against Solid Peach Colored Background. Beeld Getty Images
Roasted Marshmallows on Hot Chocolate Against Solid Peach Colored Background.Beeld Getty Images

Dít moet je proberen: 3x chocolademelk met een twist

De traditionele chocolademelk kennen we inmiddels wel. Tijd om iets anders te proberen. Wat dacht je van chocolademelk met een scheutje alcohol, chilipoeder of anijs? We zetten de drie lekkerste variaties op een rij.

Online redactie LibelleGetty Images

Ook lekker: dit gezonde recept voor warme chocolademelk.

1. Spicy chocolademelk

Een pittig warm drankje met chilipoeder. Voor de liefhebbers die wel tegen een stootje kunnen.

Wat heb je nodig?

  • 1-2 eetlepels cacaopoeder
  • Snufje kaneelpoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 50 ml melk
  • 100 ml kokend water

Zo maak je het

  1. Mix in een grote beker de cacao-, kaneel- en chilipoeder
  2. Voeg de melk en het kokend water toe
  3. Roer goed door tot je geen klontjes meer ziet

2. Russische chocolademelk

Dit recept voor warme chocolademelk met vanille wodka en amaretto houd je heerlijk warm op een koude dag. Voor de kinderen kun je het recept ook maken zonder wodka en amaretto.

Wat heb je nodig?

  • Scheutje vanille wodka
  • Grote scheut amaretto likeur
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 125 ml melk
  • Optioneel: slagroom

Zo maak je het

  1. Doe de wodka, amaretto en het cacao in een beker
  2. Voeg de hete melk toe en roer goed door
  3. Serveer met een toef slagroom

3. Chocolademelk met anijs

Wij vinden ‘m lekker, maar eerlijk is eerlijk: je moet er van houden. Je kunt de anijssmaak ook wel van de gestampte muisjes of anijsdrankjes als ouzo en raki kennen.

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 200 ml melk
  • 2 anijsblokjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk
  2. Voeg de cacaopoeder en anijsblokjes toe
  3. Roer goed door tot je geen klontjes meer ziet

Extra tips

  • Marsmallows zijn erg lekker als snack bij warme chocolademelk
  • Koetjesrepen zijn heerlijk om te smelten als ingrediënt voor de chocolademelk
  • Smelt in plaats van melkchocolade eens witte chocolade, óók erg lekker
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden