Photo taken in Banda Aceh, Indonesia Beeld Getty Images/EyeEm
Photo taken in Banda Aceh, IndonesiaBeeld Getty Images/EyeEm

Dít simpele ingrediënt zorgt voor sappige hamburgers

Tijdens een avond barbecueën is er bijna niets teleurstellender dan een droge hamburger. Hoe krijgen die restaurants die burgers toch altijd zo sappig vanbinnen? Grote kans dat ze dat doen met dít ingrediënt.

lifehack

Knapperige broodjes, goed gehakt én volle yoghurt zijn het geheim voor een goede burger.

Dit werkt écht

Voeg een beetje volle yoghurt en andere smaakmakers toe aan je gehakt voordat je de hamburger vormt. De yoghurt zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft én de burger minder snel aanbrandt. Nog een tip: de burger mag niet van tevoren worden gezout, want dit onttrekt het vocht uit het vlees. En zonder vocht wordt vlees... juist, ja: droog.

Geen yoghurt in huis? Eerder tipten we ook al eens deze handige hack voor sappige hamburgers:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 24Kitchen

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden