Meringues Beeld Libelle
MeringuesBeeld Libelle

PREMIUM

Dit wil je proeven! Gevulde hagelwitte meringues

Luchtige meringue gevuld met kastanjecrème is een heerlijk, origineel Turks dessert. Leuk voor de afsluiting van bijvoorbeeld een vrienden- of familiediner.

RedactieLibelle

Nagerecht voor 10 personen | Bereidingstijd 30 min. | Oventijd 1 uur | Wachttijd 30 min.

Dit heb je nodig voor de meringues:

  • Eiwitten van 6 eieren
  • 360 gram suiker
  • ½ citroen, geperst
  • snuf zout
  • 2 el maïzena

Dit heb je nodig voor de kastanjecrème:

  • 1½ blikje kastanjepuree ( à 439 g)
  • 2 el rozenwater
  • 2 el mascarpone
  • 2 el suiker
  • 2 tl vanille-extract

Dit heb je nodig voor de garnering

  • 100 gram chocolade, in stukjes
  • 1 granaatappel, de pitjes
  • rozenblaadjes (optioneel)
  • paar pistachenootjes

Extra

bakpapier & spuitzak

Zo maak je het:

  1. Begin met de meringues: verwarm de oven voor op 120 °C.
  2. Doe de eiwitten in een brandschone kom, samen met 180 gram suiker, sap van 1/2 citroen en een snuf zout.
  3. Mix tot het begint op te stijven, voeg dan de rest van de suiker toe en klop tot stijve pieken. Zet de mixer uit en schep voorzichtig de maïzena erdoor. Schep het daarna in de spuitzak.
  4. Spuit 10 mooie, ronde vormen van 3 cm hoog op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven.
  6. Haal dan de meringues uit de oven en laat ze afkoelen.
  7. Maak ondertussen de kastanjecrème: meng de kastanjepuree met het rozen­water, de mascarpone, suiker en vanille tot een gladde crème.
  8. Schep het in de ­spuitzak en leg 30 minuten in de koelkast.
  9. Smelt ondertussen de stukjes chocolade au bain marie. Haal de chocolade van het vuur, zodra deze ­gesmolten is.
  10. Spuit tot slot een dot kastanjecrème in het midden van de meringues.
  11. Bestrooi ze met wat granaatappelpitjes en rozenblaadjes, bedruppel ze met de ­gesmolten chocolade en strooi er wat grof gehakte pistachenootjes over.

Smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten? Lees dan ook eens de Libelle Lekker. Koop hier het laatste exemplaar.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Ernie Enkelaar | Receptuur: Leyla Mamedova

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden