PREMIUMrecept

Een drankje voor de feestdagen: Sweet & Savory Cherry-Tomato

sweet & savory cherry-tomato Beeld Eric van Lokven
sweet & savory cherry-tomatoBeeld Eric van Lokven

Deze cocktail gemaakt van kersen en tomaten maak jij gemakkelijk zelf deze feestdagen met dit recept. Zo maak je de Sweet & Savory Cherry-Tomato cocktail.

Victor de LaunayEric van Lokven

Dit heb je nodig:

• 2 cherrytomaatjes, gekneusd
• 3 blaadjes basilicum
• 100 ml gin
• 15 ml Maraschino (kersenlikeur)
• 45 ml limoensap
• 25 ml kersensiroop (zie recept Cherry Bellini op blz. xx)
• ijsblokjes
• cocktailshaker
• 1,5 el suiker
• 1/2 tl zout
• chiliflakes

Bereiden: 10 min.

Zo maak je de Sweet & Savory Cherry-Tomato:

Doe tomaten, basilicum, gin, kersenlikeur, limoensap, kersensiroop en ijsblokjes in een shaker of afsluitbare pot en schud stevig. Meng in diep bord suiker, zout en chiliflakes. Dip de randen van 2 glazen voorzichtig in water en vervolgens in het suikermengsel. Doe eventueel ijsblokjes in de ijskoude glazen en schenk de cocktail er door een zeef bij. Garneer met blaadje basilicum.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Victor de Launay

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden