PREMIUMrecept
Een drankje voor de feestdagen: Sweet & Savory Cherry-Tomato
Deze cocktail gemaakt van kersen en tomaten maak jij gemakkelijk zelf deze feestdagen met dit recept. Zo maak je de Sweet & Savory Cherry-Tomato cocktail.
Dit heb je nodig:
• 2 cherrytomaatjes, gekneusd
• 3 blaadjes basilicum
• 100 ml gin
• 15 ml Maraschino (kersenlikeur)
• 45 ml limoensap
• 25 ml kersensiroop (zie recept Cherry Bellini op blz. xx)
• ijsblokjes
• cocktailshaker
• 1,5 el suiker
• 1/2 tl zout
• chiliflakes
Bereiden: 10 min.
Zo maak je de Sweet & Savory Cherry-Tomato:
Doe tomaten, basilicum, gin, kersenlikeur, limoensap, kersensiroop en ijsblokjes in een shaker of afsluitbare pot en schud stevig. Meng in diep bord suiker, zout en chiliflakes. Dip de randen van 2 glazen voorzichtig in water en vervolgens in het suikermengsel. Doe eventueel ijsblokjes in de ijskoude glazen en schenk de cocktail er door een zeef bij. Garneer met blaadje basilicum.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Victor de Launay