PREMIUMRecept

Even afkoelen: ijskoude watermeloen granita uit Sicilië

null Beeld

De ultieme zomerse verkoeler: granita, mijn lievelingsijs. Door het hoge vochtgehalte en relatief weinig suiker vormen zich grote kristallen. Anders dan bij sorbetijs waar meer suiker in zit en wat fijner van structuur is.

Yvette van Boven

Voor 6 personen

• 750 g watermeloen, geschild, in stukken
• 1 vingerkootje gember, in schijfjes
• 150 g suiker
• de blaadjes van 3 takjes munt
• 1 citroen, sap en rasp

Bereidingstijd: 10 min. + opvriezen ca. 4 uur. Kcal.: 120 p.p.

Zo maak je granita:

Pureer alle ingrediënten in een blender tot een gladde pulp en zet dit afdekt in de vriezer. Prak het mengsel na 1 uur met een vork. Herhaal dit 4 uur lang zo’n 2 tot 3 keer per uur tot er zich grove ijskristallen beginnen te vormen.

Dek het ijs dan definitief af tot gebruik.

Klop het mengsel voor serveren nog een keer op en schep de granita in 6 (voorgekoelde) coupes.

Serveer meteen, het smelt snel.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden