PREMIUMrecept

Extra krokante crumble met zomerfruit

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Het geheim van deze extra krokante crumble is dat de kruimels worden voorgebakken. Geloof ons, dat wordt smullen zéker met zomerfruit.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Voor 4 personen

Crumble
• 200 g bloem
• 50 g havermout
• 75 g lichte basterdsuiker
• 65 g kristalsuiker
• ¼ tl zout
• 1 tl kaneel
• ½ tl gemalen kardemom of gemberpoeder
• 125 g boter, gesmolten en afgekoeld

Vulling
• 2-5 el lichte basterdsuiker
• 2 el maïzena
• 750 g fruit naar keuze, zoals gemengd rood fruit, in blokjes gesneden perziken, pruimen, nectarines, abrikozen of kersen zonder pit

Erbij
• Vanille-ijs of slagroom

Bereiden: 30 min. Bakken: 20 + 55 min. Kcal.: 656 p.p.

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten voor de crumble en roer de boter erdoor. Knijp het mengsel dan met schone handen tot grove kruimels.
Spreid de kruimels in één laag uit op een bakplaat (hoeft niet ingevet) en bak ze 15-20 min. in de oven tot ze stevig zijn en lekker ruiken. Zet opzij om af te koelen. De kruimels worden dan harder.
Meng voor de vulling in een grote kom basterdsuiker en maïzena (gebruik meer suiker als het fruit niet zo zoet is), voeg het fruit toe en meng voorzichtig tot alle stukjes een laagje suiker hebben.
Schep de vulling in een grote ovenschaal of meerdere kleinere ovenschaaltjes. Verdeel de voorgebakken kruimels erover, zet de schaal(tjes) op een met folie beklede bakplaat (om eventueel overkokend fruit op te vangen) en bak 45-55 min. tot de randjes flink borrelen.
Laat iets afkoelen maar serveer nog wel warm, eventueel met ijs of slagroom.

Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Jessica Lek | Ass. Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Keramiek van Karen Knispel, Zara Home, Eland en Van der Helst, Dille & Kamille, Sjakies

Extra krokante crumble met zomerfruit Beeld Saskia van Osnabrugge
Extra krokante crumble met zomerfruitBeeld Saskia van Osnabrugge

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden