PREMIUMRecept

Falafelspiesen met kruidige tahinsaus

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Ook niet-vega’s smullen van deze geroosterde balletjes.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen:
• 12-16 balletjes falafel
• 4 lavash broden (of ander zacht platbrood)
• 1 handje rucola, spinazie of andere sla
• 3 wortels, julienne gesneden
• 1 sjalotje, zeer dun geschaafd

Voor de tahinsaus:
• 70 g tahin
• 2 el citroensap
• 1 el water of meer
• 1 teentje knoflook, geperst
• 2 takjes bladpeterselie, zeer fijngehakt
• zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 407 kcal p.p.

Zo maak je de falafelspiesen:

Maak eerst de saus. Roer de tahin door het citroensap en roer met het water tot een vloeibare saus. Voeg de knoflook en bladpeterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de falafel over 4 grillpennen. Rooster 2 min., draai om en rooster nog 2 min. op de barbecue.

Beleg het platbrood met de sla, wortel en sjalot, leg er een falafelspies op en serveer met de tahinsaus.

Styling: Hanna van den Bos.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden