PREMIUMRecept
Falafelspiesen met kruidige tahinsaus
Ook niet-vega’s smullen van deze geroosterde balletjes.
Voor 4 personen:
• 12-16 balletjes falafel
• 4 lavash broden (of ander zacht platbrood)
• 1 handje rucola, spinazie of andere sla
• 3 wortels, julienne gesneden
• 1 sjalotje, zeer dun geschaafd
Voor de tahinsaus:
• 70 g tahin
• 2 el citroensap
• 1 el water of meer
• 1 teentje knoflook, geperst
• 2 takjes bladpeterselie, zeer fijngehakt
• zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 407 kcal p.p.
Zo maak je de falafelspiesen:
Maak eerst de saus. Roer de tahin door het citroensap en roer met het water tot een vloeibare saus. Voeg de knoflook en bladpeterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de falafel over 4 grillpennen. Rooster 2 min., draai om en rooster nog 2 min. op de barbecue.
Beleg het platbrood met de sla, wortel en sjalot, leg er een falafelspies op en serveer met de tahinsaus.
Styling: Hanna van den Bos.