PREMIUM

Feestdrankje en -hapje: biercocktail en bitterbal-deluxe

Biercocktail & bitterbal-deluxe Beeld Jeroen van der Spek
Biercocktail & bitterbal-deluxeBeeld Jeroen van der Spek

De leukste start van het diner: een welkomstcocktail met feestelijke bubbels. Serveer er een bitterbal-deluxe bij en het begin van een mooie avond kan niet meer stuk.

Victor de LaunayJeroen van der Spek

De bereiding kost je zo’n 40 minuten.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

SIROOP:
• 100 ml water
• 50 g suiker
• 2 stengels citroengras, gekneusd

BUBBEL:
• 160 ml bourbon
• 75 ml citroensap (circa 2 citroenen)
• 60 ml siroop
• 120 ml frisse IPA (India Pale Ale, extra hoppig en bitter bier)
• ijsblokjes
• 120 ml bruiswater

BITE:
• 8 kalfsbitterballen
• 3 el mayonaise
• 1 el scherpe mosterd of mierikswortel
• versgemalen zwarte peper
• 8 blaadjes rood- of witlof
• kappertjes
• 1 bosje dille, grof gehakt

Zo maak je de biercocktail:

Breng de ingrediënten voor de siroop in een pannetje aan de kook en laat afkoelen.
Meng de bourbon, het citroensap, de siroop en de IPA, verdeel over 4 met ijs gevulde glazen en vul aan met bruiswater.

Zo maak je deluxe bitterbal:

Bereid de bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng intussen de mayonaise met de mosterd en breng op smaak met peper. Verdeel de lofblaadjes over 4 bordjes, schep in elk blad wat mosterdmayo, wat kappertjes en wat gehakte dille.

Leg er een bitterbal op en serveer meteen.

Proost!

Styling: Cyn Ferdinandus Fotografie: Jeroen van der Spek

Biercocktail Beeld Libelle
BiercocktailBeeld Libelle

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden