PREMIUM
Feestdrankje en -hapje: biercocktail en bitterbal-deluxe
De leukste start van het diner: een welkomstcocktail met feestelijke bubbels. Serveer er een bitterbal-deluxe bij en het begin van een mooie avond kan niet meer stuk.
De bereiding kost je zo’n 40 minuten.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
SIROOP:
• 100 ml water
• 50 g suiker
• 2 stengels citroengras, gekneusd
BUBBEL:
• 160 ml bourbon
• 75 ml citroensap (circa 2 citroenen)
• 60 ml siroop
• 120 ml frisse IPA (India Pale Ale, extra hoppig en bitter bier)
• ijsblokjes
• 120 ml bruiswater
BITE:
• 8 kalfsbitterballen
• 3 el mayonaise
• 1 el scherpe mosterd of mierikswortel
• versgemalen zwarte peper
• 8 blaadjes rood- of witlof
• kappertjes
• 1 bosje dille, grof gehakt
Zo maak je de biercocktail:
Breng de ingrediënten voor de siroop in een pannetje aan de kook en laat afkoelen.
Meng de bourbon, het citroensap, de siroop en de IPA, verdeel over 4 met ijs gevulde glazen en vul aan met bruiswater.
Zo maak je deluxe bitterbal:
Bereid de bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng intussen de mayonaise met de mosterd en breng op smaak met peper. Verdeel de lofblaadjes over 4 bordjes, schep in elk blad wat mosterdmayo, wat kappertjes en wat gehakte dille.
Leg er een bitterbal op en serveer meteen.
Proost!
Styling: Cyn Ferdinandus Fotografie: Jeroen van der Spek