Feestdrankje en -hapje: Scandi Spritz & oesters met appel-mignonette
De leukste start van het diner: een welkomstcocktail met feestelijke bubbels. En dan erbij aangeklede oesters!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
BUBBEL
•2 el karwijzaad
• 1 el venkelzaad
• 30 g dille, grof gehakt + extra takjes om te garneren
• 100 g suiker
• 120 ml water
• 160 ml wodka
• 40 ml citroensap (van circa 1 citroen)
• 250 ml (gember)kombucha
• ijsblokjes
BITE
• 8 oesters
• 30 ml sushi-azijn
• ½ granny smith, in blokjes
• 1 el sjalot, fijngesneden
• rasp van ½ limoen
• 1 tl gember, geraspt
Bereiden: 30 min.
Zo maak je de welkomscocktail:
Kneus karwij- en venkelzaad en dille in een vijzel. Meng dit met suiker en water en mix met behulp van een blender of staafmixer tot een frisgroene siroop waarin alle suiker is opgelost.
Giet de siroop dan door een fijne zeef en roer de wodka en citroensap erdoor.
Verdeel het drankje over 4 met ijs gevulde glazen.
Maak af met een scheut kombucha en een takje dille.
Zo maak je de oesters:
Open de oesters.
Roer een sausje van de overige ingrediënten en verdeel dit over de oesters.
Styling: Cyn Ferdinandus Fotografie: Jeroen van der Spek