Feestdrankje en -hapje: Scandi Spritz & oesters met appel-mignonette

Scandi Spritz & oesters met appel-mignonette Beeld Jeroen van der Spek
Scandi Spritz & oesters met appel-mignonetteBeeld Jeroen van der Spek

De leukste start van het diner: een welkomstcocktail met feestelijke bubbels. En dan erbij aangeklede oesters!

Victor de LaunayJeroen van der Spek

Dit heb je nodig voor 4 personen:

BUBBEL
•2 el karwijzaad
• 1 el venkelzaad
• 30 g dille, grof gehakt + extra takjes om te garneren
• 100 g suiker
• 120 ml water
• 160 ml wodka
• 40 ml citroensap (van circa 1 citroen)
• 250 ml (gember)kombucha
• ijsblokjes

BITE
• 8 oesters
• 30 ml sushi-azijn
• ½ granny smith, in blokjes
• 1 el sjalot, fijngesneden
• rasp van ½ limoen
• 1 tl gember, geraspt

Bereiden: 30 min.

Zo maak je de welkomscocktail:

Kneus karwij- en venkelzaad en dille in een vijzel. Meng dit met suiker en water en mix met behulp van een blender of staafmixer tot een frisgroene siroop waarin alle suiker is opgelost.

Giet de siroop dan door een fijne zeef en roer de wodka en citroensap erdoor.

Verdeel het drankje over 4 met ijs gevulde glazen.

Maak af met een scheut kombucha en een takje dille.

Zo maak je de oesters:

Open de oesters.

Roer een sausje van de overige ingrediënten en verdeel dit over de oesters.

Styling: Cyn Ferdinandus Fotografie: Jeroen van der Spek

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden