Feestdrankje en -hapje: Smoky paloma & garnalentostada

Smoky Paloma
& garnalentostada Beeld Jeroen van der Spek
Smoky Paloma& garnalentostadaBeeld Jeroen van der Spek

Haal de warmte in huis met deze Mexicaanse cocktail en bijpassende bite. Smakelijk!

Victor LauneyJeroen van der Spek

Dit heb je nodig voor 4 personen:

BUBBEL
•180 ml mezcal
• 180 ml grapefruitsap
• 60 ml agavesiroop
• 2/3 tl Angostura Bitters of Grapefruit Bitters
• 1 limoen, in plakjes
• chipotle
• ijsblokjes
• bruiswater
• cocktailshaker

BITE:
• olie om in te frituren
• 4 maistortilla’s
• 2 el mayonaise
• 2 el crème fraîche
• rasp en sap van 1 limoen
• chipotle
• 150 g Hollandse garnalen
• 1 kleine rode ui, gesnipperd
• zout
• 1 avocado
• ½ grapefruit, schil verwijderd en vruchtvlees in partjes
• koriander

Bereiden: 30 min.

Zo maak je de smoky paloma:

Meng de mezcal met de ­grapefruitsap, agavesiroop, bitters, enkele plakjes limoen en chipotle naar smaak. Doe een passende hoeveelheid in een cocktailshaker (of in een grote, afsluitbare pot), voeg ijsblokjes toe en schud goed.

Verdeel het mengsel door een zeef in met ijsblokjes gevuld glazen.

Voeg plakjes limoen toe en vul aan met bruiswater. Maak zo alle cocktails.

Zo maak je de garnalentostada:

Verhit een laagje olie in een koeken­pan en bak de tortilla’s goudbruin en knapperig (druk ze plat met een tang of spatel als ze tijdens het bakken omkrullen). Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng de mayonaise met de crème fraîche en breng op smaak met limoenrasp en chipotle.

Meng de garnaaltjes met rode ui, limoensap en een snuf zout.

Verdeel de limoenmayo over de krokante tortilla’s en garneer met garnalen, schijfjes avocado, partjes grapefruit en takjes koriander.

Styling: Cyn Ferdinandus Fotografie: Jeroen van der Spek

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden