Feestdrankje en -hapje: Smoky paloma & garnalentostada
Haal de warmte in huis met deze Mexicaanse cocktail en bijpassende bite. Smakelijk!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
BUBBEL
•180 ml mezcal
• 180 ml grapefruitsap
• 60 ml agavesiroop
• 2/3 tl Angostura Bitters of Grapefruit Bitters
• 1 limoen, in plakjes
• chipotle
• ijsblokjes
• bruiswater
• cocktailshaker
BITE:
• olie om in te frituren
• 4 maistortilla’s
• 2 el mayonaise
• 2 el crème fraîche
• rasp en sap van 1 limoen
• chipotle
• 150 g Hollandse garnalen
• 1 kleine rode ui, gesnipperd
• zout
• 1 avocado
• ½ grapefruit, schil verwijderd en vruchtvlees in partjes
• koriander
Bereiden: 30 min.
Zo maak je de smoky paloma:
Meng de mezcal met de grapefruitsap, agavesiroop, bitters, enkele plakjes limoen en chipotle naar smaak. Doe een passende hoeveelheid in een cocktailshaker (of in een grote, afsluitbare pot), voeg ijsblokjes toe en schud goed.
Verdeel het mengsel door een zeef in met ijsblokjes gevuld glazen.
Voeg plakjes limoen toe en vul aan met bruiswater. Maak zo alle cocktails.
Zo maak je de garnalentostada:
Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de tortilla’s goudbruin en knapperig (druk ze plat met een tang of spatel als ze tijdens het bakken omkrullen). Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de mayonaise met de crème fraîche en breng op smaak met limoenrasp en chipotle.
Meng de garnaaltjes met rode ui, limoensap en een snuf zout.
Verdeel de limoenmayo over de krokante tortilla’s en garneer met garnalen, schijfjes avocado, partjes grapefruit en takjes koriander.
Styling: Cyn Ferdinandus Fotografie: Jeroen van der Spek