PREMIUM

Feestdrankje kerst: cherry bellini-spektakel

cherry bellini toren Beeld Eric van Lokven
cherry bellini torenBeeld Eric van Lokven

De avond wordt extra feestelijk met een blikvanger op tafel, zoals een champagnefontein.

Victor de LaunayEric van Lokven

Dit heb je nodig voor 6 cocktails:

• 250 g kersen (diepvries)
• 100 g suiker
• rasp van 1 limoen
• snuf kardemom, gemalen
• 3 el limoensap
• 4 el grapefruit- of sinaasappelsap
• champagne

Bereiden 10 minuten Wachttijd 20 minuten

Zo maak je de cherry bellini's:

Breng kersen en suiker aan de kook met de deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat de kersen nog 15 min. staan. Doe alles dan in een zeef en druk er zo veel mogelijk sap uit (de kersen zijn nog te gebruiken in een chocoladetaart, of gewoon in de yoghurt). Breng 120 ml van de kersensiroop op smaak met de kardemom, het limoen- en grapefruitsap en laat afkoelen.

Serveren
Verdeel de siroop over 6 glazen en vul bij met koude champagne.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Victor de Launay

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden