PREMIUM
Feestdrankje kerst: hartverwarmende stoofpeer chai
Na een winterwandeling binnenkomen in een huis dat geurt naar stoofpeertjes-thee, daar warm je van op.
Dit heb je nodig voor 8 personen:
• 4 stoofperen
• 500 ml heet water
• 250 ml cranberry-blauwe bessensap
• 50 g suiker
• 2 el gedroogde hibiscusblaadjes (of hibiscusthee)
• 8 stuks steranijs
• 2 zakjes winter-kruidenthee
Bereiden: 20 min. Stoven: 2 uur
Zo maak je de stoofpeer chai:
Schil de peertjes, halveer ze en verwijder het klokhuis voorzichtig met een lepel. Meng het hete water in een pan met het sap, de suiker en de hibiscusblaadjes. Doe de peren erbij en brengalles op laag vuur aan de kook. Laat 2 uur stoven tot de stoofpeertjes gaar zijn.
Voeg de laatste 15 min. de steranijs en de winter-kruidenthee toe, plus eventueel wat extra water zodat je bij elkaar 11/2 l vocht hebt.
Neem de peertjes uit de pan en zeef de thee boven een kan. Zet in 8 hittebestendige glazen elk een half peertje en leg er 1 steranijs in. Schenk de gezeefde thee erbij.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Marie-Sophie Wigbers & Karin Schuiteman