PREMIUM

Feestdrankje kerst: hartverwarmende stoofpeer chai

Stoofpeer chai Beeld Libelle
Stoofpeer chaiBeeld Libelle

Na een winterwandeling binnenkomen in een huis dat geurt naar stoofpeertjes-thee, daar warm je van op.

Marie-Sophie Wigbers & Karin SchuitemanLibelle

Dit heb je nodig voor 8 personen:

• 4 stoofperen
• 500 ml heet water
• 250 ml cranberry-blauwe bessensap
• 50 g suiker
• 2 el gedroogde hibiscusblaadjes (of hibiscusthee)
• 8 stuks steranijs
• 2 zakjes winter-kruidenthee

Bereiden: 20 min. Stoven: 2 uur

Zo maak je de stoofpeer chai:

Schil de peertjes, halveer ze en verwijder het klokhuis voorzichtig met een lepel. Meng het hete water in een pan met het sap, de suiker en de hibiscusblaadjes. Doe de peren erbij en brengalles op laag vuur aan de kook. Laat 2 uur stoven tot de stoofpeertjes gaar zijn.

Voeg de laatste 15 min. de steranijs en de winter-kruidenthee toe, plus eventueel wat extra water zodat je bij elkaar 11/2 l vocht hebt.

Neem de peertjes uit de pan en zeef de thee boven een kan. Zet in 8 hittebestendige glazen elk een half peertje en leg er 1 steranijs in. Schenk de gezeefde thee erbij.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Marie-Sophie Wigbers & Karin Schuiteman

Feestdrankje kerst: stoofpeer chai Beeld Libelle
Feestdrankje kerst: stoofpeer chaiBeeld Libelle

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden